Čiji je kandidat gospođa Borjana Krišto? Amnezija, sinkopa ili nešto drugo

Čiji je kandidat gospođa Borjana Krišto? Amnezija, sinkopa ili nešto drugo

Amnezija: Gubitak pamćenja određenog vremenskog razdoblja ili određenih događaja. Sinkopa: Medicinski izraz za iznenadan i najčešće kratkotrajan gubitak svijesti.

Sve stranke, članice HNS-a BiH (uključujući HDZ 1990), su na sjednici održanoj 9. svibnja 2022. godine donijele odluku da na izbore ove godine idemo sa jednim zajedničkim kandidatom, te da će taj kandidat biti iz HDZ-a BiH bez obzira na ime i prezime.

Na sjednici predsjedništva HDZ-a BiH, održanoj 29. lipnja usvojen je prijedlog da ta osoba bude u imenu gđe Borjane Krišto. Sukladno ranije donesenoj odluci HNS-a, nije ni bilo potrebe da se o kandidaturi donose bilo kakve nove odluke, s obzirom da je ranije donesena odluka definirana u svom sadržaju.

Stoga nas uistinu iznenađuje, a vjerujemo i sve građane HB županije, izjava jednog od čelnih ljudi HDZ-a 1990 Nediljka Rimca da gospođa Borjana Krišto nije njihov kandidat, niti kandidat HNS-a za člana predsjedništva na predstojećim izborima, te da odgovornost za njen uspjeh na izborima snosi isključivo stranka HDZ BiH.

Stranku, HDZ 1990 kao i Nediljka Rimca koji se predstavlja da se bori za hrvatske nacionalne interese, pod sloganom „Odgovorno za svoj narod“, pitamo:

“Tko je vaš kandidat za hrvatskoga člana predsjedništva ukoliko to nije gospođa Borjana Krišto? Je li možda Željko Komšić?”

“Smatrate li ispravnim u vrijeme borbe za izmjene izbornog zakona koji bi Hrvatima vratio pravo na legitimno predstavljanje da na ovakav način zbunjujete hrvatski narod u HB županiji?”

“Je li vaš konačni cilj još jedna podjela unutar hrvatskog naroda?”

“Je li „odgovornost“ nijekanje jedine zajedničke kandidatkinje HNS-a za hrvatskoga člana predsjedništva BiH?”

“Zbunjujući hrvatski narod ovim pitanjima ponovno se pitamo, je li vodstvo HDZ-a 1990 u našoj županiji nacionalno svjesno ili ipak ponovo pokazuju da su političari lokalnog karaktera?”

“Smatramo da osoba čije je profesionalno područje medicina nema problema sa spomenutom terminologijom u uvodu, ali zašto onda niječu svoj glas koji su dali gospođi Borjani Krišto?”

Tražimo da na sva ova pitanja odgovorite našem narodu, molimo vas, odgonetnite nam da ne bismo ostali u neznanju.

Prilog: izvod iz zapisnika HNS-a od 9.5.2022.

Screenshot: Ured za informiranje ŽO HDZ BiH HBŽ

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing