Čović: Hrvati moraju tražiti način da prežive u BiH

Čović: Hrvati moraju tražiti način da prežive u BiH

MOSTAR, 5. prosinca (FENA) – Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako Hrvati moraju tražiti način da prežive u BiH, a istovremeno zadržati i učvrstiti poziciju jednakopravnog, konstitutivnog i suverenog naroda.

– Ovakvi razgovori, kao što je ovaj danas u Mostaru, prije svega su jedno ohrabrenje nama u BiH da ne trebamo izgubiti vjeru, da moramo tražiti načina kako preživjeti u BiH, kako graditi svoju domovinu BiH, a istovremeno da zadržimo i učvrstimo poziciju potpuno jednakopravnog, konstitutivnog i suverenog naroda, iako smo najmalobrojniji narod na čitavom prostoru BiH – kazao je Čović nakon sastanka s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

U izjavi za medije, Plenković je istaknuo kako je njegova prva i ključna poruka da je Hrvatska partner i prijatelj BiH i da to kontinuirano dokazuje.

– Naš posjet BiH došao je i u kontekstu presude Haškoga suda od prošloga tjedna. Ovdje želim vrlo jasno izraziti žaljenje i sućut prema svim žrtvama, i zbog kaznenih djela i zločina koje su navedeni u toj presudi, a isto tako i za sve druge zločine koji su se dogodili na teritoriju BiH uključujući i one prema pripadnicima hrvatskog naroda – kazao je Plenković.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar