• Cvitanović i kardinal Puljić: Narod je važniji od političkih stranaka
  • Cvitanović i kardinal Puljić: Narod je važniji od političkih stranaka

Cvitanović i kardinal Puljić: Narod je važniji od političkih stranaka

“Narod je važniji od političkih stranaka“, kazao je uzoriti kardinal Vinko Puljić  tijekom susreta sa v.d. predsjednikom HDZ-a 1990 Ilijom Cvitanovićem, izražavajući potporu stavovima HDZ-a 1990 o nužnosti hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes, priopćeno je iz ove stranke.

V.d. predsjednika HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović se danas, 21. siječnja, sastao sa kardinalom Vinkom Puljićem u Sarajevu.  Tema sastanka bila je ukupna politička i društvena situacija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

„Kao hrvatska stranka, duboko utkanih demokršćanskih vrijednosti, imamo odgovornost čuti glas naše crkve, kako bi svi zajedno, pronašli rješenja za hrvatski narod u BiH, koji se nalazi u teškoj političkoj, društvenoj i demografskoj poziciji“, kazao je Ilija Cvitanović, ističući kako će HDZ 1990 uskoro ponuditi prijedlog preustroja Bosne i Hercegovini, na tragu prijedloga Biskupske konferencije o četiri regije. „Bosni i Hercegovini je potreban novi preustroj, kojim će biti zajamčena ravnopravnost hrvatskog, kao i drugih naroda i manjina koji žive u BiH“, kazao je Cvitanović.

Kardinal Puljić je izrazio potporu stavovima HDZ-a 1990 ističući nužnost hrvatskog zajedništva na prostorima gdje je hrvatski nacionalni interes ugrožen, akcentirajući Središnju Bosnu i Republiku Srpsku.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar