Od danas niže cijene roaminga u regiji

Od danas niže cijene roaminga u regiji

Cijene roaminga u regiji, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju, bit će snižene od danas, 1. srpnja, priopćila je srbijanska Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cijene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cijene usluga roaminga u državama potpisnicima Sporazuma.

Od danas će u spomenutim državama maksimalna cijena odlaznog poziva u roamingu (cijena po minutu i u eurima bez PDV-a) biti 0,19 eura, maksimalna cijena dolaznog poziva u roamingu će biti 0,05 eura, maksimalna cijena SMS poruka u roamingu – 0,06 eura, a maksimalna cijena za usluge prijenosa podataka i MMS poruka u roamingu (cijena po MB/poruci) bit će 0,20 eura.

Operatori mogu ponuditi i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, prenosi Tanjug.

RATEL je podsjetio da je Sporazum o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar