Devedesetka je uz Uzdol svaki dan – 365 dana, gdje ste vi 25 godina?

Devedesetka je uz Uzdol svaki dan – 365 dana, gdje ste vi 25 godina?

Općinska organizacija HDZ 1990  Prozor-Rama uputila je priopćenje za javnost u kojem se osvrće na istupe pojedinih vijećnika u Općinskom vijeću Prozor-Rama.

HDZ 1990 Prozor-Rama ne može ostati bez odgovora na sijanje mržnje i defetizma koji već godinama upućuju pojedini vijećnici u Općinskom vijeću. 

Prateći hinjske postupke pojedinih političkih subjekata u našoj općini, koji uz potporu svojih plaćenih medija plasiraju ogavne tvrdnje o HDZ 1990 Prozor-Rama, ovim odlučno odbacujemo njihove tvrdnje, pogotovo zato što su ih  kreirali zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz BPS Sefera Halilovića. Upravo zato nikada nećemo prihvatiti niti jedan prijedlog od Ivana Fofića Ćire, jer unaprijed znamo da je zloban i beskoristan za ovu zajednicu.

Devedesetka iznimno poštuje žrtve Uzdola, Devedesetka je uz Uzdol i Uzdoljane svaki dan – 365 dana u godini. Osim uzdolskog, konkretnim aktivnostima prati svakodnevicu naroda cijelog ramskog kraja. To dokazujemo ne samo na dan odavanja počasti žrtvama Uzdola već svakoga dana i svim svojim kapacitetima. Za to poštivanje i rad dobivamo svakodnevne pohvale i potpore od tog naroda.

Pa, iako vjerujemo da od posebnog dodatnog proglašenja Dana pijeteta narod Uzdola neće imati nikakvu korist, uvrstili smo i tu točku u Program rada Općinskog vijeća te imenovali posebno Povjerenstvo koje će pripremiti kvalitetnu i pravno ispravnu odluku o obilježavanju 14. rujna. Pri tome nećemo ništa dogovarati sa Seferom Halilovićem i njegovim suradnicima u Rami, kao što je to činio Ivan Fofić Ćiro i slični, nego ćemo dogovarati sa narodom Uzdola i sa onima koji su na Uzdolu izgubili svoje najmilije.

Lokalne Ćire pozivamo da se napokon prestanu politički igrati sa Uzdolom i  njegovim žrtvama, te ih ujedno ovom prilikom pitamo što su to njihove stranke učinile zadnja dva i pol desetljeća za Uzdol, bilo da se tiče procesuiranja uzdolskih krvnika, bilo da se tiče konkretne pomoći Uzdoljanima. Pustite pokojne da počivaju u miru, to su svojom ljubavlju i žrtom za Uzdol i zaslužili. Jahače nacionalnih interesa, a za vlastiti džep, ovom prigodom pozivamo da se pridruže konkretnim projektima u borbi za svakodnevni opstanak na Uzdolu, a ne politkansko šićarenje na krvi Uzdola.

Kako već dva i pol desetljeća nemate narodu ponuditi ništa konkretno, a što pokazuju i brojni prazni hrvatski domovi, onda se bavite površinom. Nadalje, koristeći se istom igrom, navodite u svojim člancima da je Devedesetka podržala Željka Komšića. Željko Komšić nema podršku Devedesetke u Rami jer smo mi imali svoga kandidata dr. Dianu Zelenika, a uvjeravati narod da se u lokalnoj zajednici može učiniti nešto protiv njegova izbor je nonsens. Službeno je Komšića personom non grata proglasilo jedino Žepče, dok su to svi ostali učinili deklarativno. Onda kada se na skupštinama i općinskim vijećima svih županija i općina izglasa nepoželjnost Komšiću, svakako ćemo i mi učiniti isto. Trenutačno u tome ne vidimo smisla, osim da se narodu odvuče pozornost s najvećeg pitanja u Hrvata – opstanka. To pitanje mogu riješiti samo lideri političkih stranaka koje su stalno na vlasti – iako su i do sada imali priliku sve riješiti, a nisu. Zašto? Zato što na problemu opstanka oni najviše profitiraju.

 

Rama, 15.11.2018.                                                                OO HDZ 1990 Prozor-Rama

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar