Dinamo srušio Hajduk i osvojio novi trofej

Dinamo srušio Hajduk i osvojio novi trofej

Dinamo je pogotkom Marina Baturine, koji je savršeni penicilin za Hajduk još jednom osvojio Superkup u napetom i pravom derbiju u kojem se igrao vrlo dobar nogomet, ali su obje strane vidjele i slabosti uoči izlaska u Europu.

Iako je lani zagrebački sastav trofej podigao tek nakon udaraca s bijele točke bio je tada igrački uvjerljiviji u odnosu na pobjednika Kupa, no nije realizirao brojne šanse. Hajduk je pokazao da bi ove sezone mogao biti mnogo opasniji protivnik u borbi za naslov prvaka i to s Markom Livajom u loži. Što donosi prvenstveni sraz u petak kad će Livaja biti na terenu?

image

GNK Dinamo – HNK Hajduk statistika utakmice

Nogometaši Dinama osvojili su Superkup pobjedom od 1:0 nad Hajdukom. Jedini pogodak na dvoboju postigao je Martin Baturina u 52. minuti. Nakon utakmice na Maksimiru izjave su pred TV-kamerama dali akteri i treneri.

Prvi je na pitanja novinara odgovarao Filip Krovinović, veznjak Hajduka.

– Tužni smo, žalosni jer ovo nismo zaslužili. Bila je ovo ravnopravna borba. Imali smo više dobrih prilika u prvom poluvremenu, Dinamo je imao samo jednu. Primili smo gol iz naše greške. Nismo odustajali, bili smo bolji, ali nismo zabili i ostalo je 1:0. Ne možeš ništa napraviti ako ne zabiješ. Idemo tužni kući. Crveni karton Leki? Nema nas tu što uzdrmavati. Nažalost, to se dogodilo, ali svi sve znamo što treba raditi. Pokazali smo to. Nažalost, nismo iskoristili prilike, primili gol iz skupe greške… Jedan trofej je trofej više, nažalost danas ga nismo uspjeli uzeti. Sada se moramo što prije prebaciti na taj petak i očekivati pobjedu u tom dvoboju – rekao je Krovinović.

A onda i Petar Sučić, Dinamov vezni igrač koji je upisao svoj premijerni nastup u službenoj utakmici za Modre.

– Fenomenalan osjećaj je debitirati. Dobra utakmica, pun stadion, ne može biti ljepši debi. Tvrda utakmica, obje ekipe su došle s namjerom da se čvrsto brane. Bili smo jači na lopti, oni su dobro stajali, ali uspjeli smo zabiti gol. Kad uđeš tamo pred kraj utakmice daš sve od sebe, dobro sam odigrao. Sad ćemo nastojati ostvariti novu pobjedu i dobro krenuti u sezonu.

Stigao je potom do TV-studija i trener Dinama, Igor Bišćan.

– Lijepo je odmah krenuti u sezonu s pobjedom u derbiju, lijepo je osvojiti još jedan trofej. Vidjelo se da će nam još trebati par utakmica za ritam i pravu formu. Čini se da nema neke prevelike štete oko ozljeda, uspjeli smo ovu utakmicu privesti kraju – započeo je strateg Modrih.

– Malo je to sve oko reprezentacija na ljeto kompliciralo situaciju. Nismo bili kompletni, sad sve polako uvodimo u ritam. Ovo je zapravo savršen trening za tu fizičku spremu. Ovo će nam dosta značiti na psihološkom planu uoči nove utakmice za šest dana. Sučić? Našli smo igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. Petar je zaslužio povjerenje svojim radom na pripremama. Vjerujemo u njega, kad je bilo bitno i odgovorno da zamijeni Mišića. Moram pohvaliti trud i zalaganje cijele momčadi, Hajduk je imao svoj period igre, ali mi možemo biti jako zadovoljni. Idemo dalje u pozitivnom ozračju.

O igri:

– Pokušavali smo probijati po stranama, nedostajalo je svježine, i dalje puno treniramo, možda smo u zadnjih dan-dva malo i pretjerali. Uspjeli smo sačuvati rezultat do kraja, hvala igračima na ovom rezultatu, nadam se da su igrači otišli zadovoljni kući – rekao je Biščan.

Derbi za pet dana?

– Teško ćemo mi moći kalkulirati oko sastava. Novi igrači? Vjerujem da ćemo zaoštriti konkurenciju u momčadi. Svi smo svjesni toga da je to potrebno. Treba spreman dočekati sve utakmice koje nam slijede.

Ivan Leko, trener Hajduka:

– Znali smo protiv koga igramo. Imaju samopouzdanje, automatizme i igru, mi smo novi, mijenjamo se. Pripremne utakmice su jedno, sada niti ne znaš na što će to izgledati. Bili smo dobri, imali možda i više dobrih šansi. Čestitam Dinamu, imao je tu kvalitetu da nas kazni, napravio je kontru na našu grešku i kaznio nas.

Što se dogodilo kod isključenja:

– To je smiješno! Pomoćni sudac je svirao korner, a glavni je htio ispasti pametan. Kao, on je bolje vidio od pomoćnog suca. Reagirao sam, zaslužio sam žuti karton, ali crveni nisam zaslužio. Ništa ja gospodinu sucu nisam rekao na terenu, a dao mi je crveni. Glumio je autoritet. Došao sam ovdje prije 6 mjeseci, sve sam hvalio, a ovaj je danas došao glumiti frajera. Bezveze, za ovo se nikad nigdje ne daje žuti karton, on je dao i ispao ponosan. Sad će mi vjerojatno dati 10 utakmica kazne… – rekao je Leko u oštrom istupu pred kamerama.

– Da nije bilo crvenog kartona tko zna kako bi sve završilo. Mene ovo boli, ova utakmica je otišla, sad je gotovo. Prvenstvo je dugo 36 kola. Moramo stvoriti klapu, da se igrači vole i poštuju, lijepo rade. Zadovoljan sam što smo do sada napravili. Očekujemo se kompletirati. Miriše da ćemo imati kompetitivnu ekipu, za u boj, hrabro. Nadam se da će nas “pogledati” u petak, da možemo igrati na rezultat. Čeka nas težak raspored. Ako čovjek vjeruje da je sretan, onda je sve kako treba biti. Idemo hrabro naprijed, ne razmišljamo i ne kalkuliramo. Nastojimo biti dobri u sljedećoj utakmici – rekao je Leko.

/Izvor: Sportske.jutarnji.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar