Drogirani Trebinjac djevojci slagao da je policajac, pa je oteo

Drogirani Trebinjac djevojci slagao da je policajac, pa je oteo

Trebinjac Z.V. uhapšen je nakon otmice djevojke J.B. iz Trebinja koju je lažnim predstavljanjem kao policijski inspektor ugurao u auto, a na teret mu se stavlja još i pokušaj otmice također sugrađanke N.V. iz Trebinja.

U priopćenju Policijske uprave Trebinje, koja je mladića uhapsila nakon otmice djevojke, navodi se da se prvi pokušaj u kome nije uspio prevariti djevojku N.V. desio 17. novembra ove godine, ali je u nedjelju navečer oko 22.00 časa, “protupravno lišio slobode lice inicijala J.B. iz Trebinja”.

“Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22.30 časova, na putu za Grad sunca, pronašli J.B.”, navodi se u policijskom saopštenju.

Sve se događalo nakon koncerta Bobana Rajovića u Trebinju kada je mladić prišao žrtvi, predstavivši se da je policijski inspektor i da je ona sumnjiva, pa rekao da će, ako ne uđe u njegov automobil na razgovor, zvati policijsku patrolu i uhvativši je za kosu ugurao u auto.

Iako je djevojku povezao prema Gradu sunca ona je ipak telefonom uspjela zatražiti pomoć od nekoga tko je nazvao policiju, pa čak i iskočiti kada je otmičar usporio vožnju, tako da ju je policija pronašla na putu za Grad sunca.

On je nakon uhićenja u Policijskoj upravi u Trebinju odmah testiran na prisustvo droga u organizmu i nalazi na više narkotika su bili pozitivni.

“Daljom kriminalističkom obradom nad njim utvrđeno je i da mu ovo nije prvi slučaj, jer je 17. novembra 2021. godine, na isti način pokušao protupravno lišiti slobode N.V. iz Trebinja”, stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da će nakon dokumentiranja i kompletiranja predmeta protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela – “Lažno predstavljanje” i dva kaznena djela “Protupravno lišenje slobode”, od kojih je jedno u pokušaju.

Izvor: N1/Vesna Duka

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar