• Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!
  • Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!
  • Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!
  • Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!
  • Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!
  • Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!

Dvostruko slavlje Slovakinja u Zagrebu: Zuzulovoj ide kruna!

Veronika Velez-Zuzulová prvi je put osvojla sljemensku utrku! Iako je bila bolesna, Slovakinja je odradila sjajne dvije utrke i izborila krunu ispred sunarodnjakinje Petre Vlhove i Čehinje Šarke Strachove

Bila je velika borba od starta do cilja, ali sretna sam što sam je dobila. Sanjala sam krunu i taj se san ostvario, rekla je Veronika Velez-Zuzulová, nova sljemenska Snježna kraljica koja će, osim krune, kući otići bogatija za 46.000 eura.

Slovačka veteranka s 32 godine i 177 dana druga je najstarija slalomska pobjednica u Svjetskom kupu, a do trijumfa i drugog podija u Zagrebu nakon trećeg mjesta 2008. došla je unatoč povišenoj tjelesnoj temperaturi.

Na drugom je mjestu završila njena sunarodnjakinja Petra Vlhová (+0,24), a treće mjesto treći put u karijeri pripalo je Čehinji Šarki Strachovoj, nekad Zahrobskoj (+0,52).

– Čudesno je ne samo zbog nas dvije Slovakinje, nego i zbog Šarke. Nisam bila toliko zadovoljna prvom vožnjom, ali u drugoj sam napala i isplatilo se – dodala je Velez-Zuzulová, kojoj je sljemenska titula peta pobjeda u karijeri.

Snow Queen Trophy | Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELLfoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

– Nakon prve vožnje bila sam jako tužna, ali sad sam doista sretna nakon ove druge vožnje. Sretna sam zbog društva u kojem sam se našla na cilju. Veronika je nevjerojatna, ponosim se njome i sretna sam – kazala je mlada Petra Vlhová (21), koja je prvi put u karijeri osvojila drugo mjesto u Svjetskom kupu.

Šarka Strachová jedina je skijašica koja je nastupila na svim izdanjima sljemenske utrke.

– Sjajan je osjećaj opet biti na podiju, dugo sam to čekala i sretna sam što se dogodilo baš u Zagrebu, i to treći put. Ovo je najteža utrka sezone, zagrebačka staza uvijek je teška i dugačka. Danas je podloga bila poprilično grbava i nije bilo lako – izjavila je.

Malo je tko očekivao da na vrhu neće biti dvostruke sljemenske pobjednice Mikaele Shiffrin, Amerikanke koja je ispala u prvoj vožnji. Pridružile su joj se i druge članice prve jakosne skupine Wendy Holdener, Nina Løseth te Michelle Gisin, koje nisu završile prvu, te Anne-Sophie BarthetIrene Curtoni i Michaela Kirchgasser, koje nisu došle do kraja u drugoj.

Pomor favoritkinja iskoristile su Šveđanka Frida Hansdotter završivši utrku na četvrtom mjestu, dok je Bernadette Schild iz Austrije, mlađa sestra četverostruke kraljice Marlies, bila peta. Jedina hrvatska predstavnica Leona Popović nije uspjela završiti prvu vožnju.

Usprkos neosvajanju bodova, Shiffrin ostaje vodeća u ukupnom poretku sa 798 bodova, 215 više od Švicarke Lare Gut. U poretku slalomašica Velez-Zuzulova smanjila je zaostatak za Shiffrin na samo 10 bodova (400-390). Muški slalom na rasporedu je u četvrtak.

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar