Egzotika na tanjuru: Kefte u umaku od rajčice
Želite li malo osvježiti svoj jelovnik i kušati nešto egzotično, iskušajte ovaj recept za odlično jelo od junetine i aromatičnih začina. Priprema nije komplicirana
Sastojci:
- 500 g mljevene junetine
- žličica soli
- ljubičasti luk
- češanj češnjaka
- 1/2 žlice ribanog đumbira
- žličica mljevene crvene paprike
- žličica mljevenog kima
- 1/2 žličice mljevenog korijandera
- prstohvat cimeta
Umak:
- 600g pelata
- 2dl pasirane rajčice
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar, luk
- žličica sjemenki komorača, kumina i korijandera
- peršin
Priprema:
- U posudi pomiješajte meso sa sitno sjeckanom polovicom luka i protisnutim češnjakom. Dodajte đumbir i začinite, te izmiješajte. Oblikujte okruglice veličine oraha. Posložite ih na tanjur obložen aluminijskom folijom.
- U mužaru usitnite sjemenke. Drugu polovicu luka i češnjak sitno nasjeckajte. Na ulju pržite okruglice. Izvadite ih iz tave i čuvajte na toplome. Na istom ulju pirjajte usitnjene začine, dodajte luk i češnjak.
- Umiješajte pelate i pasiranu rajčicu. Začinite solju, paprom i po potrebi malo šećera. Kad umak zavrije, ubacite mesne okruglice i kuhajte ih u umaku, na laganoj vatri oko 20 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhani bulgur ili kus kus
gastorsfera.ba