Evo kako Hrvatska može proći dalje nakon remija Brazila i Meksika

Evo kako Hrvatska može proći dalje nakon remija Brazila i Meksika

Brazil i Meksiko odigrali su utakmicu bez golova u drugom kolu skupine A Svjetskog prvenstva. „El Tri“ se ponovno pokazao nezgodnim za „selecao“. Meksikanci su u posljednjih deset međusobnih utakmica s Brazilcima ostvarili čak pet pobjeda i jednom remizirali, tako da ovaj posljednji remi i nije neka super senzacija.

Što rezultat ove utakmice znači za Hrvatsku koju večeras očekuje okršaj s Kamerunom u Manausu?

Najprije napominjemo da je na Svjetskom prvenstvu ukupna gol-razlika u skupini prvi faktor koji se gleda u slučaju jednakog broja bodova dvije ili više momčadi. Hrvatska trenutačno ima gol-razliku 1-3, Brazil 3-1, Meksiko 1-0, a Kamerun 0-1.

Postoje tri kombinacije kako Hrvatska može proći u drugi krug natjecanja, ali najvjerojatnijim se čini ona u kojoj Hrvatska pobjeđuje u posljednja dva kola, najprije protiv Kameruna, a onda i Meksika u Recifeu.

Hrvatska može proći dalje i ako remizira s Kamerunom, ali onda mora pobijediti Meksiko s dva gola razlike, što ne bi bio nimalo jednostavan zadatak. Hrvatska može proći dalje i ako pobijedi Kamerun s dovoljnom razlikom, remizira s Meksikom, a Kamerun u posljednjem kolu pobijedi Brazil. To je ipak film koji ćemo teško gledati. 

Izvor: http://gol.dnevnik.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar