Evo koga je HDZ stavio na listu

Evo koga je HDZ stavio na listu

Nositelji liste Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH bit će Borjana Krišto, Predrag Kožul, Tatjana Lučić, Nikola Lovrinović i Mijo Matanović.

Krišto obnaša i funkciju predsjedavajuće

Nova imena na listama HDZ-a BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH su Tatjana Lučić i Mijo Matanović, a na listama će se naći i aktualni zastupnici Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul, prenosi Večernji list.

Krišto u ovom mandatu obnaša i funkciju predsjedavajuće, odnosno zamjenice predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Na političkim funkcijama nalazi se od 1999. godine, a do sada je obnašala dužnosti ministrice pravde i uprave HBŽ-a, tajnice Vlade HBŽ-a, ministrice pravde FBiH, predsjednice FBiH, izaslanice u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i dva puta dužnost zastupnice u Zastupničkom domu PSBiH.

Što se tiče Lovrinovića, on trenutno obnaša dužnost šefa Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu PSBiH. U ranijem razdoblju bio je voditelj ureda Vjekoslava Bevande dok se nalazio na funkciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i voditelj ureda predsjednika Vlade SBŽ-a 2005. godine.

Mijo Matanović je kao dužnosnik HDZ-a BiH u ranijem razdoblju bio predsjednik Vlade Posavske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, dok Tatjana Lučić nije obnašala nikakve značajnije političke funkcije.

Kako prenosi Večernji list, liste za Parlament Federacije BiH u ime HDZ-a nosit će Mate Šimić, Marijan Klaić, Mijo Krešić, Zvonko Đaković, Josip Martić, Zdravko Marošević, Biljana Baban, Marinko Čavara, Jelka Milićević, Stanko Musa, Hrvoje Milošević i Petar Galić.

Od poznatijih imena…

Od poznatijih imena na listi HDZ-a za Parlament FBiH nalaze se aktualna ministrica financija u Vladi Federacije BiH Jelka Milićević, predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić i predsjednik Vlade Posavske županije  Marijan Klaić.

Na ovogodišnjim izborima u Zastupnički dom Parlamenta FBiH pokušat će ući i trenutni zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić koji je u ranijem razdobolju, između ostalog, bio zastupnik u Skupštini Tuzlanske županije.

Na listi za Parlament FBiH nalazi se i načelnik Vareša Zdravko Marošević i ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Petar Galić.

Liste za županijske skupštine nosit će Tomislav Dujmović (Unsko-sanska županija), Đuro Topić (Posavska županija), Danijel Nikolić (Tuzlanska županija), Ivo Tadić (Zeničko-dobojska županija), Ilija Nakić (Srednjobosanska županija), Nevenko Herceg (Hercegovačko-neretvanska županija), Zdenko Ćosić (Zapadnohercegovačka županija), Dražen Trlin ( Sarajevska županija) i Ivan Jozić (Hercegbosanska županija).

Što se tiče izbornih listi iz Republike Srpske, nositelji listi HDZ-a bit će Dragan Juričević i Ivana Nadarević, dok će liste za Narodnu skupštinu RS-a nositi Mirko Pandža, Angela Ćorković, Marijan Kljajić i Ilija Filipović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar