Fra Ivan Tučić, franjevac iz Rame i župnik u Bihaću, o “Suživotu s migrantima”

Fra Ivan Tučić, franjevac iz Rame i župnik u Bihaću, o “Suživotu s migrantima”

Emisija Isusovačke službe za izbjeglice u BiH – „Blagoslov putnika“, koja se emitira svake treće nedjelje u mjesecu u 14h, posvećena je migrantima i izbjeglicama u BiH, njihovim snovima, nadama i tegobama, kao i ljudima koji ih svakodnevno prate, susreću i njihov put čine lakšim i smislenijim.

O stvarnosti migracija nerijetko se u medijima govori kao o migrantskoj krizi, izazovu ili sigurnosnoj situaciji

To nije dovoljno. A što ako kriza može biti milosni trenutak, ili što ako nas izazov može mijenjati na bolje?

Emisija „Blagoslov putnika“ na Radio Mariji BiH, temeljena na Isusovačkoj duhovnosti i biblijskoj slici čovjeka kao putnika, prolaznika na ovoj zemlji, želi ponuditi nešto više, istinitije i cjelovitije.

Zajedno sa svojim gostima, voditeljica emisije Roberta Nikšić, teologinja i zagovornica za prava migranata u JRS-u, promišlja sliku putnika utemeljenu u Svetom Pismu, gdje se put u novo i nepoznato povezuje sa Božjim pozivom, obećanjem njegova blagoslova, obilja i potomstva.

Emisija je stoga i glas putnika

Što nam svojim prisustvom poručuju putnici, kakvu istinu o nama, svijetu i o Bogu donose? Znamo li koliko smo blagoslovljeni njihovim prisustvom, i jesmo li i sami blagoslov drugima?

U nastavku poslušajte treću emisiju „Blagoslov putnika“ pod nazivom: “Suživot s migrantima” emitiranu u nedjelju 18. prosinca. Gost je župnik župe Bihać fra Ivan Tučić.

VIDEO – Blagoslov putnika – Suživot s migrantima – bihaćki župnik fra Ivan Tučić

Fratellanza umana (19.12.2022.)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing