Francuski rukometaši i suci slavili protiv Kauboja

Francuski rukometaši i suci slavili protiv Kauboja

Početak nije mogao biti teži. S druge strane Francuska, a optimizam oko ulaska Cindrića i Marića je splasnuo, jer su po dolasku morali još neko vrijeme biti u izolaciji. Francuska je djelovala sigurno i samouvjereno, Porte je bio u statavu makar je tek izašao iz korone, a na gol je kao drugi vratar stao tamnoputi Pardin,-piše Jutarnji.hr

image

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
Počeli smo u 6-0, dosta mlako i to je uz loš napad s puno izgubjenih lopti bio ozbiljan problem

Počeli su sa 4:1, pa poveli 6:2, pa je Horvat morao zvati time out i makar je rezultat krenuo i na 7:2 za Francuze počeli smo se vraćati u život. Reklo bi se da je obrana 5-1 okrenula puno toga, a posebno kada je uz Šušnju na sredinu došao Srna. Tu smo dogli agresivnost, Francuska je ušla u rotacije i tu smo se razgoropadili, te poluvrijeme završili na samo -2, što je nakon lošeg starta bilo obećavajuće.

Dojam je da smo se napadački slagali

Horvat je štedio GadžuJaganjcu nije išlo kraj jake obrane Francuza, pa je ušao Lučin koji je u Osijeku na završnim pripremam bio samo malo. No, jako se dobro snašao i da smo pogodili neki zocer više bili bismo i u egalu. Martinović je digao tim sa dav teška gola, onda je Mandić zabio kontru, pa je Lučin osjetio da jedan na jedan može napasti Konana i Francuska više nije djelovala sigurno kao na početku.

image

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Možda smo se onako kako nismo ni pretpostavili složili u tom drugom dijelu prvog poluvremena, kada je i Šipić kraj snažnih Francuza došao do daha, zabio, izborio penal. Djelovali smo dobro i ohrabrujuće za drugi dio i šteta je da tako nije bilo od samog početka. No u trenucima kada smo stizali kompletna vanjska linija Francuza Karabatić – Mahe – Mem bila je na odmoru, a i taj pritisak je valjalo izdržati u drugom dijelu.

Jako dobro je bilo za vidjeti da je uz agresivnu obranu Pešić bio dobar na golu, da nije zaostajao za Gerardom, a to je svakako bio ohrabrenje za tim.

image

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
Ziceri koji se nisu smjeli promašiti

Digla se i publika u dvorani u finišu tog prvog dijela, bilo je puno naših navijača i sve je to ponijelo tim, a rijetko je bilo za vidjeti i temperament trenerskog dvojca Horvat – Balić što je svakako mladoj momčadi koju imamo jako dobro došlo.

Zaključak – nekoliko zicera koji se u takvim utakmicama ne smiju promašivati, nekoliko prodanih lopti, nekoliko čistih kontri Mema i Descata i to je bilo to što je donijelo prevagu Francuzima u prvom dijelu.

image

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Francuska se u najboljoj postavi vratila na početku drugog dijela, a i mi smo se vratili u početnu postavu s početka. Pa je opet Francuska krenula kao i u prvom dijelu, što svakako nije bilo dobro, jer stalno stizati prednost Francuza, to je jako naporan i težak posao. Srećom trajao je kraće nego u prvom dijelu.

Pešić je bio na lopti, dobar na vratima, no penale je pokušao Descatu loviti Šunjić i nije uspio

Onda smo probali 7 na 6, bez vratara, bila je to određena kocka na koju smo morali ići, da bismo pokušali sačuvati priliku, ali za stizanje nam je trebala i dobra obrana, a teško smo je lovili. No, ipak smo se uspjeli spustiti na -2 i krenuti u lov na Francuze. Razigran je bio Tin Lučin, a onda nas je na -2 ulovilo isključenje Srne na Karabatiću.

image

Foto: ATTILA KISBENEDEK Afp
Izvučen i plavni karton

Sredinom nastavka platili smo agresivnost duplim isključenjem, a onda je sa četiri igrača Mandić pokupio Karabatića, dobio crveni i plavi karton. Igrali smo s trojicom u obrani, s četvoricom u napadu, bilo je jako teško sačuvati ono što smo gradili. Potukli smo se Francuzima, pokazali im zube i šteta da se sve dogodilo tako kako se dogodilo, da je čak i publika burno reagirala bacanjem plastičnih čaša i povicima ‘lopov, lopovi‘.

Nažalost nisu nas čuli

Minus smo platili padom, a pasti deset minuta prije kraja na -4 protiv Francuske nije jednostavno. No, nismo se ni tu predali. Ipak smo izgubili koncentraciju i to je naplatio Gerard s nekoliko obrana, a Francuska je imala prednost u finišu susreta. A onda smo popustili riziku, Porte je zabio za +5 na prazan gol i tu se već nazirao kraj. Toliko je i ostalo.

image

Foto: ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing