HDZ 1990 osuđuje  podaništva i sluganstva

HDZ 1990 osuđuje podaništva i sluganstva

Općinski odbor HDZ 1990 Prozor – Rama nakon sjednice održane 15.02.2016.  uputio je priopćenje za javnost u kojem navodi slijedeće:

 

Općinski odbor je razmatrao djelovanje zastupnika iz Rame u Skupštini HNŽ. Postoji zadovoljstvo radom zastupnika Mare Anđelić, Luke Faletara i Ilije Cvitanovića.

Međutim, djelovanje zastupnika HDZ BiH iz Rame, Drage Tule i Ante Pavličevića,  koji čine vladajuću strukturu naše županije, ocjenjuje se veoma lošim. Njihovo djelovanje je potpuno neprihvatljivo i jadno,  a našu općinu na županijskoj razini mogu zapasti samo mrvice.

Stoga HDZ 1990 OO Prozor – Rama osuđuje slugansko i podaničko ponašanje Drage Tule i Ante Pavličevića. Podaničko djelovanje ovog dvojca je  protiv svoje općine, protiv svojeg naroda,  sve prepuštaju interesima Županije i drugih centara.

To je  posebno vidljivo ovih dana kada se za vježbenike u županijskim institucijama od 100 mladih prima samo dvoje iz Rame. Posebno je kriminalno da se za pripravnike primaju samo podobne osobe, ali – zar  za Pavličevića i Tulu ni podobnih nema više od dvoje. Ili, zar kćer bivšeg načelnika vrijedi koliko desetak drugih?

U Elektroprivredu HZ HB na stažiranje prima se samo 9 osoba iz Rame od  više od stotinu. Rama daje najmanje polovicu proizvodnje te iste Elektroprivrede, a ne dobiva ni 10 posto upošljavanja.

Sluganstvo je vidljivo i kada se samo Rami ne izglasava lovište i time pokušava napraviti razdor i šteta velikoj i organiziranoj skupini lovaca. A tko tu najviše smeta? Ante pavličević i Drago Tule, zastupnici u Skupštini HNŽ, jer treba znati da oni sudjeluju u vlasti i da bi oni trebali imati hrabrosti izboriti se za tu odluku.

U raspodjeli županijskih sredstava  za ceste  Rami pripadne nula, a ostalima milijuni. Županijske ceste kod Ripaca su skoro neprohodne, prema Jurićima se regionalnom cestom vozimo makadamom, a ceste prema Blidinju i oko Čitluka su danas najvažnije ceste za vladajuću ekipu u Županiji, pa i za Pavličevića i Tulu.

Sluganstvo je vidljivo i kada se jedino Dom zdravlja „Rama“ prinudi na plaćanje nekih nedokazanih poreza, a županijske zdravstvene ustanove desetljećima duguju milijunske iznose. Za ostale zdravstvene ustanove traži se oprost dugova, i to sve radi vladajuća ekipa u Županiji.

Ovo je samo jedan mali dio kako funkcionira vlast u županiji, i kako ponizno, u korist Mostara i drugih centara,  djeluju dva zastupnika HDZ-a BiH iz Rame.

Takvo slugansko i podaničko ponašanje imenovanog dvojca ima trajno negativne posljedice, posebno na mlade iz ove općine. Podaništvo Tule i Pavličevića postaje standard na štetu Rame, njenih stanovnika, posebno mladih. Priča je sasvim jasna. Oni nastavljaju ono što su započeli njihovi prethodnici još prije 20 godina, izvoziti strojeve, izvoziti sve vrijednosti, priopćio je Ured za odnose s javnošću HDZ-a 1990 Prozor-Rama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar