Predsjednik Herceg s ministrom Tolušićem

Predsjednik Herceg s ministrom Tolušićem

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se u Zagrebu s Tomislavom Tolušićem, ministrom regionalnog razvoja i europskih fondova Republike Hrvatske.

Predsjednik Herceg čestitao je ministru Tolušiću na imenovanju zaželjevši njemu i Vladi RH puno uspjeha u radu i ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Podsjetio je na to kako je i Vlada HNŽ nedavno imenovana, te je u svom Programu kao jedan od prioritetnih ciljeva istaknula snažniju međuregionalnu suradnju i značajnije korištenje sredstava iz fondova EU. U tom kontekstu naglasio je intenzivne kontakte i dobru suradnju sa županijama u RH, na poseban način sa susjednim županijama: Dubrovačko-neretvanskom i Splitsko-dalmatinskom, koje imaju značajna iskustva u povlačenju sredstava iz EU fondova.

„Iskustva koja RH ima u procesu EU integriranja i iskazana spremnost potpore, bit će nam od izuzetnog značaja na našem putu ka EU, osobito u svjetlu činjenice kako je ovih dana dr. Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva predao aplikaciju BiH za članstvo u EU“, kazao je predsjednik Herceg.

Ministar Tolušić zahvalilo je predsjedniku Hercegu na čestitkama i dobrim željama, te je govorio o radu i planovima Ministarstva. Osvrnuo se, također, na rad Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske koja je bitan čimbenik provedbe dijela regionalne razvojne politike RH iz mjerodavnosti Ministarstva. Istaknuo je kako već dužni niz godina Agencija obavlja odgovorne zadaće u sklopu različitih programa vezanih za fondove EU, podsjetivši kako ju je Europska komisija, između ostalog, imenovala upravljačkim i kontrolnim tijelom za više programa, među kojima je i IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Predsjednik Herceg i ministar Tolušić složili su se kako postoje brojne projektne ideje od obostranog interesa, koje se kroz snažniju međusobnu suradnju u sklopu IPA fondova prekogranične suradnje, mogu realizirati na korist građana susjednih županija u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, priopćio je Ured informiranja Vlade HNŽ.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing