HOĆE LI PRESUDA POKRENUTI DOVRŠETAK DOMA NA ŠĆITU?

HOĆE LI PRESUDA POKRENUTI DOVRŠETAK DOMA NA ŠĆITU?

Ovih dana donesena je drugostupanjska presuda po tužbi Općine Prozor – Rama kojom se pokušavala dokazati struktura vlasništva Javne ustanove Dom za stare i nemoćne osobe „Rama“ Šćit sukladno uloženim sredstvima.

Iz presude se vidi da je vlasnička struktura nad zgradom Doma za stare i nemoćne osobe Rama na Šćitu ostala nepromijenjena u odnosu na vlasničku strukturu utvrđenu ugovorom o osnivanju ove javne ustanove, odnosno 1/3 Općina Prozor – Rama a 2/3 Kuća Mira.

Ramski vjesnik je identičnu objavu imao i prije točno godinu dana, kada je bila prvostupanjska presuda

Korektno smo prenijeli vijest i svojim čitateljima dali potpunu informaciju. Iz Općine smo dobili i izjavu Načelnika Ivančevića i objavili je. Iz Humanitarne organizacije „Kuća mira“ tada smo također smo zatražili izjavu koju nikada nismo dobili.

PRESUDA OKO DOMA ZA STARIJE I NEMOĆNE RAMA, KAKVA GOD BILA, NIŠTA NE MIJENJA

I sada je za Ramski Vjesnik načelnik dr. Jozo Ivančević dao komentar

“Kao prvo, treba znati da nije bila riječ o tužbi nekoga protiv Općine, već o tužbi za definiranje vlasničkog udjela sukladno ulaganjima, i to po traženju Ureda za reviziju institucija u BiH. Nismo uspjeli dokazati da Općina Prozor – Rama ima veći udio u vlasništvu od onoga koji je na početku ugovoren, iako smo u Dom uložili preko 2 milijuna sredstava, daleko više od drugog suosnivača. Mi to prihvaćamo i neka ostane tako.

Kao drugo, presuda po ovom osnovu neće donijeti automatsko rješavanje nijednog problema u ovoj Javnoj ustanovi, jer se ugovorom o osnivanju predviđa rješavanje svih sporova sporazumno, kroz suglasnost oba osnivača, a to smo govorili više puta.

Treće, po meni najvažnije, je da sada fra Andrija Jozić kao predsjednik HO “Kuća mira”, čiji je mandat istekao, ima čistu situaciju i može pokrenuti ubrzani završetak Doma, zaposliti oko 30 djelatnika i primiti naše starije sugrađane na zbrinjavanje.

Ponavljam da će, bez obzira na sve, projekt Doma na Šćitu imati našu potporu, ali samo ukoliko i suosnivač bude spreman raditi po zakonu”, rekao nam je Načelnik.

Za vrijeme jučerašnjih svetih misa u crkvi na Šćitu okupljeni narod je s oltara slavodobitno informiran o presudi u korist “Kuće Mira”

Ako već oltar služi za ovakve objave, pozivamo fra Andriju da narodu objasni tko je i zašto je krivotvorio potpise fratara članova kapitula “Kuće Mira” i lažirao Kapitul koji ima ulogu Skupštine te udruge, pa neka narod dozna nešto više o cijeloj problematici.

Kako god, čini nam se da bi prava objava s oltara bila objava o početku rada Doma, a nju može i treba što skorije objaviti fra Andrija Jozić kao predsjednik HO “Kuća mira” čiji je mandat istekao prije dvije godine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar