Hrvatska bolja od Talijana za polufinale SP-a!

Hrvatska bolja od Talijana za polufinale SP-a!

Strahovali smo od Talijana, ali kad je bilo najpotrebnije – naši dečki pokazali su kako se bori za domovinu. Hrvatski vaterpolisti svladali su rivala iz susjedne nam zemlje 12-9 i zatvorili krug od četiri polufinalista na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Šesto uzastopno polufinale “barakuda” na Mundijalima ogroman je uspjeh koji je počeo još 2007. u Melbourneu, kada smo otišli do zlata, a u glavnom mađarskom gradu do borbe za medalje pogurali su nas Sandro Sukno i Xavi García s po četiri gola.

Za razliku od ranijih četvrtfinala, znalo se kako će ovaj posljednji biti najneizvjesniji, no ipak nismo dozvolili Talijanima da nas pobijede i treći put u kratkom vremenskom razdoblju. Dobro smo ušli u utakmicu i vodili 2-0, no na prvi predah otišli smo samo s 3-2.

Raspoloženi golman Tempesti vukao je Talijane do potpunog povratka u drugoj dionici, kada su došli do potpunog egala. A onda nam je voda polako počela ulaziti u uši, Di Fulvio je u drugoj minuti treće četvrtine zabio za 6-5 i prvo vodstvo Italije na utakmici.

Ipak, u tim trenucima pokazala se hladna glava i hrabrost naših glavnih uzdanica, Sandra Sukna i Xavija Garcíje, koji su s nekoliko poteza izbezumili talijansku obranu. Ne samo da smo anulirali zaostatak, nego smo u zadnjih osam minuta ušli s vodstvom 8-6, a u završnici smo rutinski održavali prednost i došli do velike pobjede.

Malu mrlju na veliko slavlje Hrvatske stavio je Luka Lončar zaradivši crveni karton zbog – pazite sad – pretjeranog slavlja posljednjeg Garcíjina gola u zadnjoj minuti pa će, prema svemu sudeći, morati propustiti veliki derbi protiv istočnih nam susjeda u borbi za finale.

Bilo kako bilo, Hrvatska izgleda dobro, Hrvatska je odlično odgovorila na najteži izazov i sada s nestrpljenjem i optimizmom može čekati Srbiju, koja je lakoćom izbacila Australiju 15-5, u četvrtak od 22 sata. Drugi polufinalni par čine Grčka i Mađarska.

SP u vaterpolu, četvrtfinale:

  • Crna Gora – Grčka 7-12 (0-1, 2-5, 1-4, 4-2)
  • Srbija – Australija 15-5 (4-1, 4-2, 4-2, 3-0)
  • Mađarska – Rusija 14-5 (5-0, 3-1, 3-3, 3-1)
  • Hrvatska – Italija 12-9 (3-2, 2-3, 3-1, 4-3)

Polufinale (četvrtak):

  • Grčka – Mađarska (20:30)
  • Srbija – Hrvatska (22:00)

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar