Hrvatska se večeras vadi na vrućem gostovanju u Turskoj, igrat će na čudesnom “Krokodilu”

Hrvatska se večeras vadi na vrućem gostovanju u Turskoj, igrat će na čudesnom “Krokodilu”

Današnjim susretima će biti završeno drugo kolo kvalifikacija za Euro 2024. godine. Najzanimljiviji susret igrat će se u Bursi, gdje će Turska ugostiti Hrvatsku.

Radi se o utakmici grupe D koja će biti odigrana na čudesnom “Krokodilu”. Radi se o jednom od neprepoznatljivijih stadiona na svijetu. arhitektonskom čudu koje je inspirirano izgledom krokodila, a ima kapacitet od 44.000 gledatelja.

Krokodil je simbol turskog kluba Bursaspora, čiji je nadimak Yesil Timsahlar (Zeleni krokodil). Stadion je otvoren prije osam godina, no na njemu se trenutno igra trećeligaški nogomet.

Hrvatska se u ovom susretu mora vaditi za kiks na Poljudu kada je u 90+3. minuti primila pogodak za 1:1 protiv Walesa

“Bit će zahtjevnija utakmica jer je Turska bolji protivnik nego Wales. Bit će veći pritisak, bit će više napada na naš gol i morat ćemo se više braniti. Morat ćemo igrati drukčije jer neće to biti jednosmjerna utakmica kao protiv Wales-a. Puno, puno zahtjevnije će to biti i ulazimo u tu utakmicu s puno respekta jer je Turska jako dobra ekipa”, rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić uoči susreta.

I Turci, koji su slavili u prvom kolu u gostima kod Armenije, su svjesni važnosti susreta jer bi pobjedom napravili veliki korak ka plasmanu na Euro, te najavljuju trijumf koji žele posvetiti svim žrtvama nedavnih razornih zemljotresa koji su pogodili njihovu državu.

Ostali današnji susreti: Gruzija – Norveška (18:00), Kosovo – Andora (20:45), Rumunija – Bjelorusija (20:45), Škotska – Španija (20:45), Švicarska – Izrael (20:45), Vels – Latvija (20:45).

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing