Hrvatska uzela sva tri boda u Tampereu

Hrvatska uzela sva tri boda u Tampereu

U susretu 3. kola skupine I kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine Hrvatska je kao gost u Tampereu svladala Finsku sa 1:0 (1:0).

Strijelac jedinog gola bio je Mario Mandžukić u 18. minuti.

Hrvatska je u Tampereu ostvarila ono po što je i došla iako igrom nije oduševila. Protiv daleko slabijeg suparnika koji se na početku utakmice orijentirao isključivo na obranu svog gola Vatreni nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti unatoč terenskoj inicijativi.

Srećom, jedina prava prilika u prvom poluvremenu završila je pogotkom. Vrsaljko je odlično probio desni bok, ubacio u peterac gdje je Hradecky pogrešno procijenio let lopte, pa je do nje na drugoj vratnici stigao Kramarić koji je uspio uputiti udarac prema vratima, a na samoj gol-liniji je pogodak potvrdio Mandžukić.

U drugom susretu naše skupine igranom u isto vrijeme Ukrajina je u Krakowu svladala Kosovo sa 3:0, dok će od 20.45 sati igrati Island i Turska.
Hrvatska je trenutačno vodeća na ljestvici sa sedam bodova, slijedi Ukrajina s pet, Island ima četiri, Turska dva, a Finska i Kosovo po jedan bod.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 12. studenoga na domaćem terenu protiv Islanda.

FINSKA – HRVATSKA 0:1
Gradski stadion
STRIJELAC: 0:1 Mandžukić (18)
GLEDATELJA: 13.000
FINSKA: Hradecky – Raitala, Ojala, Arajuuri, Vaisanen (Riski, 87) – Moisander; Arkivuo (Schuller, 46), Ring (Lam, 67), Lod, Saksela – Pukki
HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić – Perišić, Badelj, Kovačić, Brozović (Čop, 71) – Mandžukić (N. Kalinić, 87), Kramarić (Rog, 81)
SUDAC: Buquet (Francuska)

hrt.sport

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar