Hrvatski rukometaši razbili Amerikance kao na treningu

Hrvatski rukometaši razbili Amerikance kao na treningu

Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu na SP u Švedskoj, svladala je SAD. Drugo nitko nije ni očekivao. Hrvatska nastavlja čekati kiks Egipta, nada se, i ono što je jako bitno, konačno je probila peh da nije dobila nijednu utakmicu u Jonkopingu u povijesti.

Sada je zapisano da smo u Jonkopingu nakon 0-6 srušili Amerikance. Nije to umanjilo razočaranje nakon Egipta zbog kojeg je dvorana bila znatno praznija nego na prvoj utakmici, ali opet je Hrvatska s tribina dobila podršku i svaka čast ljudima koji su to s tribina učinili, piše Sportske.jutarnji.hr

Nije bilo lako nakon Egipta, ali moralo se dalje

Na sreću s druge strane su bile SAD. Rekli bi neki velika Amerika protiv male Hrvatske, ali… Razlika u kvaliteti bila je toliko očita da od samog starta nije bilo nikakve dvojbe kako će priča završiti.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Zabili smo 20 golova prvo poluvrijeme, vodili deset razlike, malo smo se ono što se kaže otkravili i počeli trčati i to je bilo ono najbolje za vidjeti. Amerikancima smo zadali obranu 5-1, a to je za njih bio pretežak zadatak, pa su puno lopti izgubili, počeli solirati i bili iskažnjavani vrlo lako – klasika.

Makar je obrana počela s pet primljenih golova bez veze, malo se ipak uozbiljila, a najveći dobitak za nju bio je Dino Slavić koji je pokazao da vratari nisu problem kako se činilo protiv Egipta. Branio je Slavić čiste zicere Amerikancima koje je obrana znala propustiti i to je dalo našima mogućnost da lakše dišu.

Počeli smo u 5-1 s Duvnjakom naprijed, Musom iza, Jelinićem i Martinovićem do njih

Kasnije smo mijenjali figure u obrani, ali nismo mijenjali obranu, makar je protiv Amerikanac i 6-0 moglo biti ok. Kasnije je Jelinić došao naprijed, Šarac, pa Šebetić, pa Šušnja i nastavilo se lagano osvajati lopte i davati lake golove, pa je prednost u 29. minuti došla na +10, a stigli smo zabiti 20 komada. Deset smo primili, sve iz igre, ali recimo da je to ok, makar moglo je i manje, a dobro da nije više.

Josip Šarac se dobro uključio u igru, zabijao je skok šut s lijevog vanjskog, mijenjao Duvnjaka za napad koji je prvo predvodio Karačić, pa Cindrić koji je zamah ulovio krajem prvog dijela i počeo igrati.

image

ANTE CIZMIC Cropix

IHF nam je s obzirom na značaj utakmice poslao argentinske sutkinje koje zaboravili ponekad odsvirati isključenje nama, ponekad njima, ali sve u svemu su bile pristojne i za njih je veliki doseg da su opće na ovom SP.

Amerikanci nisu mogli ništa, Hedin nije ni imao iluzije da mogu, svjestan da je Hrvatska ozbiljna reprezentacija

Amerika nema silinu kao Egipat i tu smo mi disali puno slobodnije i lakše, jer takav rukomet definitivno u ovom trenutku preferiramo.

U prvom dijelu u igru nije ušao tek Jakov Gojun, a ruku na srce nije bilo ni potrebe, jer i ova silina je bila previše za Amerikance. Drugi dio je na golu počeo Kuzmanović, spustili smo se u logičnih 6-0, ušao je Gojun, jer s 5-1 se nije bilo razloga trošiti previše.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Neugodno je bilo vidjeti da je Šarac ostao ležati nakon jedne akcije Amerikanaca, pa ga je izbornik Horvat brzo povukao na klupu. Nakon +10 u prvom dijelu nije se smjelo stati, makar u ovakvim utakmicama i to pravilo na dugim natjecanjima može biti jako važno.

Nismo imali pravo na opuštanje, makar smo igrali sa SAD, jer sada moramo tražiti način kako dobiti Dance i šansu popraviti ono loše što smo pokazali protiv Egipta.

Bilo je zanimljivo vidjeti kako ćemo držati ritam kada iz obrane izađu Musa, Gojun, Jelinić i Duvnjak. Mihić je došao na prednjeg u nešto drugačijoj izvedbi obrane, a treba reći da je naš tim jako inspirirao rukometnog Hardena s bradicom Garyja Hinesa koji se i s desnog vanjskog, makar je lijevi, jako dobro igrao s našom obranom.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Na kraju su se Amerikanci i umorili. Digli smo se do +18, zabili 40 komada sa sirenom i to je bilo to. Bez velikih zaključaka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar