TJEDNA PROGNOZA: Pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom

TJEDNA PROGNOZA: Pretežno oblačno vrijeme s kišom i snijegom

Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša je registrirana na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja; Sokolac -3; Zenica 0; Ivan Sedlo i Zvornik 3; Tuzla 4; Bugojno, Gradačac, Mostar, Sarajevo i Trebinje 6; Banja Luka, Doboj, Livno i Široki Brijeg 7; Drvar 9; Prijedor i Stolac 10; Bihać 11; Neum i Sanski Most 12 stupnjeva.

Danas pretežno oblačno vrijeme s kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padaline su na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne.

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZBiH).

U utorak, 17. 1. 2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padaline na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U srijedu, 18. 1. 2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padaline su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Prije podne se očekuju i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

U četvrtak, 19. 1. 2023., oblačno vrijeme sa kišom, na planinama će padati snijeg. Prije podne snijeg je moguć u nizinama na području Krajine. Jakih udara juga može biti još u jutarnjim satima na području Hercegovine, centralne i istočne Bosne. Do sredine se očekuje slabljenje vjetra. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U petak, 20. 1. 2023., oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar