Ibrahimović i Cavani srušili Chelsea

Ibrahimović i Cavani srušili Chelsea

PSG je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka s 2:1 pobijedio Chelsea.

Treću godinu zaredom francuski prvak u nokaut fazi Lige prvaka igra sa Chelseajem. Prošle godine je dalje prošao PSG nakon produžetaka, a 2014. je Chelsea u uzvratu pobjedom 2:0 nadoknadio 3:1 zaostatak iz Pariza.
Dominacija PSG-a od prve minute
PSG, koji je gotovo osigurao novu titulu u Francuskoj, sjajno je otvorio utakmicu i već u prvoj minuti zaprijetio gostima preko Moure. Pet minuta kasnije je pokušao Verratti, no njegov topovski udarac obranio je Courtois.
Dobru priliku PSG je imao u 11. minuti iz slobodnjaka preko Zlatana, koji je prebacio živi zid, ali i promašio gol.
Greda i Trapp spasili domaće
Chelsea, kojem je ovo prvi poraz otkako je momčad preuzeo Guus Hiddink, nakon dvadesetak minuta oslobodio se pritiska i umalo poveo kada je Diego Costa glavom pucao, a Trapp obranio uz pomoć grede.
Mikel “skrivio” gol, pa zabio
Ibrahimović je u 32. minuti propustio novu priliku, katastrofalno je pucao glavom neometan s pet metara. Ipak, sedam minuta kasnije dobio je novu priliku iz slobodnjaka i iskoristio je – topovski je tukao, a lopta se odbila od Mikela i prevarila Courtoisa.
U posljednjoj minuti prvog dijela Mikel se iskupio, nakon ubačaja iz kuta se sjajno snašao i zabio za izjednačenje.
Costa propustio zabiti za preokret, džoker Cavani za Hiddinkov prvi poraz
Početkom drugog poluvremena Diego Costa je imao veliku priliku za preokret, izašao je sam ispred Trappa, ali je ponovno vratar PSG-a bio uspješniji.
Nakon toga Chelsea se ponovno povukao, izgledalo je da će se kući vratiti s remijem, ali je u 78. minuti Cavani, koji je ušao s klupe, pobjegao zadnjoj liniji Chelseaja i kroz noge Courtoisu poslao loptu u mrežu.
Do kraja susreta PSG je mogao i povećati prednost, no Marquinhos i Ibrahimović nisu bili precizni u dobrim situacijama.

Uzvrat u Londonu je 9. ožujka.

Sastavi:

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar