ISTAKNUTI BUGOJANSKI PEKAR OTKRIO ŠOKANTNE TVRDNJE: Truju nas aditivima i napuhanim kruhovima

ISTAKNUTI BUGOJANSKI PEKAR OTKRIO ŠOKANTNE TVRDNJE: Truju nas aditivima i napuhanim kruhovima

Česta je pojava raznih oboljenja koja su izraženija u zadnjih 20 godina, veliki broj karcinoma i drugih oboljenja.

Odlučili smo porazgovarati sa istaknutim bugojanskim pekarom koji je želio ostati anoniman jer ne želi samopromociju i ugrožavanje kolega već ovim putem alarmira javnost Bugojna, ali i BiH, i apelira na kolege da razmisle kakav kruh prave.

Pitali smo ga o vrstama kruhova, koji su zdraviji, koje ne treba jesti, vrši li tko kontrolu, a evo što je otkrio za portal Bugojno Danas:

“Jedemo napuhane kruhove koji su k’o baloni u koje se stavlja veliki broj nedozvoljenih aditiva što je u stranim zemljama strogo zabranjeno. Kod nas nema nikakve kontrole, u sadržaj kruha se stavljaju nedozvoljene količine kancerogenih aditiva kako bi kruh narastao što veći, da bi kupca na prvi pogled privukao što veći kruh, a zapravo je prazan i lagan. Kupujte tanje kruhove, koji ne izgledaju napuhano. Kod nas se prodaju najviše ti otrovni napuhani kruhovi. Šta mislite zašto je zadnjih godina izražen broj oboljelih od raznih karcinoma? Najveći uzrok su aditivi koji hrane klice u organizmu od kojih se karcinom hrani i napadne organizam koji na kraju podlegne jer se ne uspije izboriti sa otrovima. Ja Vam kao pekar preporučujem da kući sebi zamješate kruh, znat ćete šta jedete. Nikakvih kontrola nema što se tiče pekara, svako može staviti aditiva u sadržaj kruha bez brige hoće li ga netko kontrolirati, dok se u stranim zemljama strogo kažnjava dodavanje aditiva iznad 0,02% koliko je dozvoljeno na količinu kruha koja nije štetna za organizam. U evropskim zemljama bi naši pekari krivično odgovarali. Primjerice, neki bosanskohercegovački pekari uvoze brašno iz Mađarske kojem je istekao rok i ovdje prodaju vreću za 9 KM. To nema nigdje.”

Bugojno-danas.info

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar