IVAN SIČAJA: “Diplomirani sam radiolog, ali i profesionalni MMA borac…”

IVAN SIČAJA: “Diplomirani sam radiolog, ali i profesionalni MMA borac…”

Ivan Sičaja preselio se u Zagreb zbog karijere, zbog pada s motocikla ostao je bez slezene, a profesionalni debi imat će na FNC-u u Karlovcu. Trenirati je počeo u podrumu obiteljske kuće.

Talentirani MMA borac Ivan Sičaja (26) imat će profesionalni debi na FNC-u 6 u Karlovcu 17. lipnja. Protivnik će mu u kategoriji do 66 kg biti Mateo Bolfan (2-1).

Borac je i Ivanov mlađi brat Tomislav (23). Tek se zaposlio u policiji, radi u zatvoru u Sarajevu i nije još spreman posvetiti se samo MMA-ju. Braća Sičaja dolaze iz Sopota, mjestašca na obalama Ramskog jezera.

“Bavio sam se karateom do 17. godine, ali dosadilo mi je. Brat i ja oduvijek smo pratili MMA, budili se i gledali borbe Mirka Filipovića”, priča nam Ivan pa dodaje: “U podrumu obiteljske kuće uredili smo prostor za trening, složili tatami. Gledali smo videa na YouTubeu i kao samouki borci prijavili se na prvi FNC-ov amaterski turnir. Roditeljima nismo smjeli to ni reći. Otac ima samoposlugu, majka se brinula… Tomislav je osvojio turnir, a ja sam pobijedio prvu borbu pa slomio šaku te sam morao odustati.”

Ako do 30. ne uspijem, idem raditi

Sičaja je diplomirao radiologiju u Mostaru, ali nakon FNC-ova turnira shvatio je da je MMA nešto čime se želi baviti.

“Preselio sam se u Zagreb i počeo trenirati u ATT-u. Za život zarađujem konobareći. Ako do 30. godine ne uspijem u ovom sportu, vratit ću se u BiH, podignuti kredit kao svi normalni ljudi, kupiti kuću i zaposliti se u bolnici”, kazao je Sičaja.

Jedan je od najvećih uspjeha za Sičaju osvajanje prvog mjesta u A klasi do 70 kilograma na turniru Fight Games 12 u Vrbasu krajem prošle godine.

“Pobijedio sam tamo puno iskusnijeg srpskog borca Nikolu Đurđeva”, govori Sičaja.

Bilo mi je neugodno vraćati udarce

Kako je trenirati u zagrebačkom American Top Teamu?

“Treniram s borcima koje sam praktički do jučer gledao na televiziji…, tu su Francisco Barrio, Filip Pejić, Ivica Trušček. Moram priznati da mi je u početku bilo čak pomalo i neugodno vraćati im udarce na sparinzima. Navikao sam se tek sad, trebalo mi je godinu dana”, smije se mladić pa dodaje: “Osjećam da napredujem. U početku Truščeku i društvu ništa nisam mogao braniti, a sad se gotovo ravnopravno nosim s tim velikim imenima”.

Ramski borac veliki je zaljubljenik u motocikle

“Padao sam s motora četiri puta. Jednom prilikom u zavoju me čovjek zakačio retrovizorom i pukla mi je slezena te su mi je morali odstraniti. Danas nemam baš nikakvih posljedica. Štoviše, ništa me ne boli dok trčim, ha-ha”, zaključio je.

Borbu Ivana Sičaje možete pratiti u petak, 17. lipnja s početkom u 20 sati na YouTubeu kanalu 24sata, dok PPV možete kupiti pretplatom na ’24sataPLUS+’ sadržaj ili putem FNC.tv platforme.

Izvor: Mato Galić/24sata

TOMISLAV I IVAN SIČAJA: Od podruma obiteljske kuće, do prvih MMA medalja

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar