• Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo – izvrsne  govornice
  • Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo – izvrsne  govornice
  • Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo – izvrsne  govornice
  • Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo – izvrsne  govornice

Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo – izvrsne govornice

„Snaga argumenta, umjesto argument snage“ je općeprihvaćeni logo NO Centar za kulturu dijaloga, koji promovira snagu govora, a ne snagu nasilja.

Da je doista tako dobro znaju Ivana Franjić Tubić i Ana Beljo, učenice Katoličkog školskog centra u Sarajevu i uspješne članice debatne sekcije ove škole, koju vodi školska pedagoginja Danijela Zuletović.

Naime, Ivana i Ana su na regionalnom debatnom natjecanju, održanom početkom prosinca ove godine, kao predstavnice Srednje medicinske škole KŠC osvojile treće mjesto.

Na ovom natjecanju sudjelovali su natjecatelji iz Gacka, Gračanice, Gradačca, Istočnog Sarajeva, Kaknja, Kladnja, Konjica, Mostara, Odžaka, Tuzle, Sarajeva, Srebrenika, Zenice i Zvornika .

– Bez obzira što nas je bilo mnogo, debata je prošla u najboljem redu, na što smo jako ponosni, a teze debate bile su: „Škole koje ne reagiraju na vršnjačko nasilje trebaju platiti novčane odštete žrtvama nasilja?“ i „Zanemarivanje djeteta i prekid redovnog školovanja su osnovni faktori za povećanje stope maloljetničkog prestupništva?“, kaže nam Ivana.

Iako je aktivna članica debatne sekcije tek godinu dana, Ivana je već ostvarila zapažene rezultate.Sudjelovala je na brojnim natjecanjima od međuklupskih do državnih, a najveći uspjeh postigla je na Ljetnom debatnom kampu održanom u kolovozu ove godine u Neumu, kada je osvojila prvo mjesto u govorništvu u kategoriji „napredni“, u jakoj konkurenciji natjecatelja iz petnaest bh. gradova.

– Imati priliku biti dio KŠCovog debatnog tima, stjecati nova poznanstava s ljudima različitih stavova i uvjerenja je nešto neprocjenjivo, ističe Ivana.

–  Drago mi je što sam obogatila svoj vokabular i proširila svoje kulturološke spoznaje. Ono što sam shvatila kod nas, koji dolazimo iz manjih sredina,  jest uskogrudnost prema ljudima drugog etničkog podrijetla, te ljudima koji su druge vjere. Drago mi je što sam odagnala svoje stare predrasude i što sam počela živjeti načinom na koji bi svi u ovoj multietničkoj BiH trebali živjeti, dodaje Ivana.

Ovim rezultatima Ivana i Ana, koja je članica debatne sekcije tek od ove školske godine, su pokazale izrazite afinitete prema usvajanju debatnih vještina, pa im i mi čestitamo!!!

 

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing