Izdavanje vize: SAD pregledava i profile na društvenim mrežama

Izdavanje vize: SAD pregledava i profile na društvenim mrežama

Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a potvrdilo je da prilikom odlučivanja o zahtjevima za vizu pregledava i profile aplikanata na društvenim mrežama, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik ministarstva John Kirby je na redovnom brifingu za novinare komentirao i aktualne rasprave koje su u SAD-u vode o procedurama izdavanja viza, a rasprava se vodi zbog činjenice da je jedan od izvođača nedavnog terorističkog napada u San Bernandinu u SAD došao s vizom K1, poznatom i kao „bračna viza”.

Ističući kako u postupku izdavanja viza ne odlučuje samo Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, već da u postupku sudjeluje i Ministarstvo unutarnjih poslova, Kirby je kazao da se svaki zahtjev, bez obzira na njegov karakter, analizira pojedinačno.

„Odluke donosimo u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova. Službenik koji analizira aplikaciju po potrebi može i svakako vrši razgovor s podnositeljem zahtjeva, ali i kontrolira aktivnosti dotične osobe na društvenim mrežama”, istakao je Kirby, te dodao da mnogi ljudi na društvenim mrežama imaju profile pod lažnim identitetom i da se takav vid kontrole uzima s rezervom.

prvi.tv

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar