Kladionicama koje ne plaćaju porez država mora zabraniti rad

Kladionicama koje ne plaćaju porez država mora zabraniti rad

SARAJEVO – Direktor sportskih kladionica ‘Premier’ Krešo Vukoja traži od Vlade Federacije BiH da zabrani rad kladionicama koje ne plaćaju porez državi i koje ne poštivaju druge obveze iz Zakona o igrama na sreću.

Vukoja je za Patriju rekao da na području FBiH postoje kladionice koje svoje obveze prema državi ne izvršavaju uredno te da legalni priređivači igara na sreću traže da se takvim priređivačima zabrani rad.

“Tražimo da se uvede takav sustav koji će reći da silom zakona prestaje odobrenje za rad onima kladionicama koji ne izvršavaju svoje porezne obveze iz Zakona o igram na sreću“, kaže Vukoja te podsjeća da legalni priređivači igara na sreću godišnje uplate desetke milijuna KM u javni proračun, i to samo na ime poreza, te da im je država stoga dužna pomoći da se izbore s nezakonitom konkurencijom, koja ugrožava rad legalnih priređivača.

Prema podacima Porezne uprave FBiH, privatni priređivači igara na sreću u FBiH su u prvih 11 mjeseci ove godine uplatili ukupno 30,9 milijuna KM naknada i poreza. Priređivači objašnjavaju da podaci Porezne uprave najbolje potvrđuje kako nisu bili istiniti navodi pojedinih zastupnika u Parlamentu FBiH, koji su optužili da privatne kladionice ne plaćaju poreze.

“U FBiH postoji crno tržište kada je riječ o igrama na sreću. To crno tržite šteti svim domaćim priređivačima igara, pa i državnoj, Lutriji BiH“, rekao je Vukoja prema čijim je riječima svima u interesu da se to crno tržište stavi pod kontrolu. On smatra da priređivači koji ne izvršavaju obveze iz Zakona o igrama na sreću u BiH trebaju odgovarati prema kazneom zakonu, dakle, za nepoštivanje zakona moraju ići u zatvor, a ne samo platiti prekršajne kazne, koju su blage.

Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar