NATJEČAJ/ Za Hrvate izvan RH: Hrvatska dodjeljuje 500 studentskih stipendija

NATJEČAJ/ Za Hrvate izvan RH: Hrvatska dodjeljuje 500 studentskih stipendija

ZAGREB – Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Ukupno će biti dodijeljeno 500 stipendija, i to 100 stipendija za studij u Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u BiH (50 stipendija više u odnosu na prošlu akademsku godinu), a stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 700 kuna (oko 95 eura).

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u RH: pripadnici hrvatskog iseljeništva s prebivalištem u inozemstvu, pripadnici hrvatske manjine s prebivalištem u 12 država u kojima žive pripadnici hrvatske manjine i pripadnici hrvatskog naroda u BiH s prebivalištem u BiH koji u Hrvatskoj upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

Pravo sudjelovanja na natječaju za studij u BiH imaju pripadnici hrvatskog naroda u BiH s prebivalištem u BiH a koji u toj zemlji upisuju ili nastavljaju studij u statusu redovitog studenta na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju, preddiplomskom stručnom studiju ili specijalističkom diplomskom studiju.

Rok za podnošenje prijava traje zaključno do 23. siječnja 2017. a prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem na adresu: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana br. 6, 10000 Zagreb. Na omotnici prijave potrebno je naznačiti: „Natječaj za stipendiju za studij u Republici Hrvatskoj” ili „Natječaj za stipendiju za studij u BiH“. Za dodatne informacije možete poslati upit na: [email protected], priopćeno je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. NINA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar