KLUB VIJEĆNIKA HDZ 1990: ODGOVOR NA PRIOPĆENJE HDZ BiH OO PROZOR – RAMA

KLUB VIJEĆNIKA HDZ 1990: ODGOVOR NA PRIOPĆENJE HDZ BiH OO PROZOR – RAMA

Klub vijećnika HDZ 1990 u Općinskom vijeću Prozor-Rama uputio je prioćenje za javnost vezano za Proračun općine Prozor-Rama i objave HDZ-a BiH Prozor-Rama. 

Sagledali smo članak HDZ-a BiH Prozor – Rama objavljen preko društvenih mreža na temu općinskog proračuna.  Po načinu pisanja djeluje kao da je tekst pisao netko iz neke druge stranke ili netko tko nije bio na sjednici Općinskog vijeća dana 25.2.2020. Jer, kako razumjeti to da  su na sjednici na Izvješće o proračunu imali samo jedan osvrt koji k tome nije bio puno negirajući. Zato im sada poručujemo:

Vidimo da se vama iz HDZ-a BiH ne sviđa proračun Općine, da je kao netransparentan, da je ovo, ono… Pokušavate manipulirati građanima te se osvrćete na neke stavke pitajući se npr: „Tko su ti pojedinci te po kojim je osnovama izdavan toliki novac“ (misli se na konto Tekući transferi pojedincima). Međutim, u izvješću je detaljno navedeno na što se odnosi ova stavka (Isplate stipendija, Transfer za prijevoz učenika, Potpora pri upisu djece u 1. razred O.Š., Alternativni smještaj, Jednokratna novčana pomoć za novorođene bebe). Vama to nije bilo važno. Vi samo želite obmanuti narod i pokušavate sve što radimo prikazati negativnim i lošim.

Napisali ste da vas bodu u oči neki iznosi. To vjerujemo.Vjerujemo da vas ti iznosi ne bodu samo u oči, već da vas bodu i u tijelo i u dušu. Vi tek sad vidite da je vaše upravljanje općinom bilo podaničko, da je donosilo u Općinu manje od 5 milijuna KM godišnje, ali je vašim čelnicima osiguravalo posao u Elektroprivredi. Zato sad nikako da prihvatite borbu koju vodimo kako bi u općinu dolazilo više novca, da bi se moglo raditi sve ovo što se širom općine radi. Vrijeme je da se zapitate gdje su ranije završavali novci koji sada dolaze u općinski proračun, čije su se tada ceste i vodovodi gradili. Zašto smo tada zapali u zaostalost iz koje se teško izvući? To je pitanje koje sebi trebate postaviti, a sadašnjoj općinskoj vlasti, uključujući i nas vijećnike vladajuće većine, trebate pozdravljati i uvažavati zbog svega onoga što se dobro radilo i biti će rađeno u Prozoru – Rami.  

Klub vijećnika HDZ 1990 OO Prozor – Rama

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar