Kolnici su pretežito mokri ili vlažni, učestali odroni na brojnim dionicama

Kolnici su pretežito mokri ili vlažni, učestali odroni na brojnim dionicama

Kolnici su pretežito mokri ili vlažni. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Posebno se skreće pažnja na puteve Jajce-Crna Rijeka-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i na područje Rostova (Novi Travnik-Bugojno) i Makljena (Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor).

Sniježnih padalina ima u zapadnim krajevima, a zbog snijega na kolniku izdvajaju se dionice Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Resanovci.

“Preko planinskih prevoja skrećemo pažnju i na moguću poledicu”, kažu iz BIHAMK-a

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova, za danas su najavljene obustave prometa od 13 do 15 sati i od 16 do 17 sati.

Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu prometovati preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Foto: Ilustracija/Ramski Vjesnik

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar