Kompanija Medimpex će za Federaciju BiH nabaviti 500.000 doza ruskog cjepiva, prve doze za tri dana

Kompanija Medimpex će za Federaciju BiH nabaviti 500.000 doza ruskog cjepiva, prve doze za tri dana

Sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine je završena, a odlučeno je da će kompanija Medimpex nabaviti 500.000 “Sputnik V” cjepiva.

Nakon dužeg zasjedanja Ad hoc tijela za nabavku cjepiva u Federaciji BiH i kraćeg zasjedanja Vlade FBiH odlučeno je da se u ovom trenutku ide u nabavku cjepiva s tvrtkom Medimpex, a da u narednom periodu budu uključene i druge veledrogerije koje danas nisu uspjele dostaviti kompletnu dokumentaciju.

Danas potpisivanje ugovora

Vlada FBiH je naložila Zavodu za javno zdravstvo da s Medimpexom iz Vogošće već sutra potpišu ugovor, a Medimpex ima rok od tri radna dana da dostavi 100.000 cjepiva “Sputnik V”. Ukoliko ovaj ugovor bude potpisan sutra, cjepivo bi u Federaciji BiH trebalo biti najkasnije do ponedjeljka.

Ugovor s ovom tvrtkom obuhvaća ukupno 500.000 cjepiva koje bi trebalo da dostave u narednom periodu. Banka preko koje bi trebali ići akreditivi je vjerovatno Sparkasse. Nakon prvih doza od 100.000, ukoliko ugovor bude potpisani, preostale doze bi trebalo stići u naredna dva do tri tjedna.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar