• Komšić tvrdi da ga nitko nije zvao u Osmorku, no službeni dokument pokazuje drugačije
  • Komšić tvrdi da ga nitko nije zvao u Osmorku, no službeni dokument pokazuje drugačije

Komšić tvrdi da ga nitko nije zvao u Osmorku, no službeni dokument pokazuje drugačije

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je nedavno da nikada nije dobio poziv da bude dio tzv. Osmorke. No, službeni dokument pokazuje da je taj poziv dobio 27. listopada, donosi Klix.

Gostujući na Face televiziji, Komšić je upitan zašto nije dio Osmorke na što je on odgovorio da ga nitko nije ni pozvao.

“Sasvim je legitimno da Osmorka, SNSD i HDZ naprave vlast. Osmorka nas nije zvala da idemo u priču s njima. Jedino je Semir Efendić izrazio želju. I da su nas zvali ne bi išli sa njima. Ja ne vjerujem u taj projekt. Gdje je puno baba, kilava su djeca. Ne prihvaćam da mi Dragan Čović piše sporazum i da Milorad Dodik izbacuje iz sporazuma sve što mu se ne sviđa. Nema ništa od ulaska DF-a u priču s Osmorkom”, rekao je Komšić.

No, da nije govorio istinu pokazuje dokument i poziv za potpisivanje sporazuma sa strankama Osmorke

Predmet pisma je glasio “Prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama”, a u pismo koje je potpisao Nikšić se navodi:

“Poštovani predsjedniče gdine Komšić, kako smo razgovarali u ovom postizbornom razdoblju uradili smo prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim razinama. U prilogu ovog akta dostavljam tekst Sporazuma.

Naravno da možeš dostaviti i određene sugestije i primjedbe na tekst kako bi ga dalje usaglašavali. Ako nemaš primjedbi onda te molim da dostaviš svoju suglasnost kako bi mogli organizirati potpisivanje Sporazuma u najkraćem roku.

Smatram važnim napomenuti da je tekst, pored tebe, dostavljen i predsjednicima NS, NiP, NES, BHI-KF, PDA, SZNG, SBiH”, napisao je predsjednik SDP-a.

Podsjetit ćemo da su se Komšić i Nikšić nedavno i javno “posvađali”. Željko Komšić (DF) prvo je prozvao lidera SDP-a Nermina Nikšića, a ovaj mu je ekspresno uzvratio javnim odricanjem od njihovog navodnog prijateljstva.

U intervjuu za televiziju BIR Komšić se, između ostalog, dotakao i procesa formiranja vlasti. Iznosio je zamjerke na račun Osmorke, a prije svega SDP-a čiji je nekada bio član. Komšić je Nikšiću zamjerio popustljiv odnos u procesu formiranja vlasti.

“Neki dan sam Nerminu Nikšiću rekao da ga ne razumijem, kako su potpisali taj sporazum, pogotovo u Laktašima, kako su pristali da izbace sve za što vjerujem da je i njima važno, poput NATO-a. Kako su pristali, odnosno, što su potpisivali taj prokleti papir. Mogli su napraviti vlast i bez toga. Nije mi odgovorio kada sam ga pitao zašto su nas izručili na pladnju SNSD-u i HDZ-u. Razumijem što je vlast, kako se formira, ali zašto su to uradili?!”, pitao se Komšić.

Nikšić je odgovorio riječima: “Nema tog grama popularnosti zbog kojeg bih se prodao i iznosio neistine i laži na bilo koga, pa ni na bivše prijatelje, što smo očito nakon ove zadnje laži Željko i ja definitivno postali.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing