Kovač: "Dečkima ne mogu ništa predbaciti"

Kovač: "Dečkima ne mogu ništa predbaciti"

Meksikanci su pobijedili Hrvate u Recifeu rezultatom 3:1, nakon što je sve do 72. minute na semaforu pisalo 0:0. Brazil je tako osvojio prvo, a Meksiko drugo mjesto u Skupini A, dok je Hrvatska ostala treća.
"Prvo bih čestitao Meksiku na pobjedi, mislim da su je zaslužili, mada mislim da su dva gola razlike previše, razlika je bila samo u jednom golu", rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač poslije utakmice.

"U prvom smo dijelu uspjeli kontrolirati sredinu. Zbog imperativa pobjede, morali smo nešto mijenjati, vratili se na stari sustav 4-2-3-1 te smo izgubili tu kontrolu. Do tada je bilo dobro. Smeta me što smo primili dva gola iz prekida, a na velikim turnirima sitnice odlučuju. Kod drugog su nas uhvatili i izigrali na kontru", pojasnio je govoreći o pogocima Marqueza, Guardada i Hernandeza.

Nekoliko je riječi posvetio i taktičkim zamislima za odlučujuću utakmicu, posebno uvrštavanju Vrsaljka i Pranjića u udarnu postavu.

"Meksiko nam se malo prilagodio, mislim da su nas respektirali jer su u prijašnjim utakmicama igrali još agresivnije. Tražili smo kompaktan blok u vezi kako bismo što dulje držali 'nulu' i iskoristili svoje skakače. Smatrao sam da s Vrsaljkom i Pranjićem možemo dobiti čvrstinu na lijevoj strani, a Oliću omogućimo više ofenzive", kaže.

Sada slijedi nastavak marljivog rada i priprema za naredni kvalifikacijski ciklus.

"Za Hrvatsku je veliki uspjeh i sam plasman na Svjetsko prvenstvo. Ova je skupina bila teška, a mi smo je držali otvorenom do zadnjeg trenutka. Nećemo se više osvrtati na prvu utakmicu s Brazilom, nego ćemo raditi. Analizirat ćemo nedostatke i popravljati ih. Mislim da smo se dobro razvijali i dobro napredovali u zadnjih pola godine i ne vidim zašto bi taj proces trebao stati", najavio je Niko Kovač.

"Moji su dečki odigrali dobar turnir, ne mogu im ništa predbaciti. Mislim da smo igrali lijep nogomet – makar danas nije bio kvalitetan prema naprijed kao u prve dvije utakmice, za što je zaslužan i odlični protivnik. Brazil i Meksiko bili su favoriti, a mi smo mogli iznenaditi. Život ide dalje", zaključio je hrvatski izbornik.

Izvor: http://hns-cff.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar