Kovač: "Uvjeren sam da će utakmica biti Hrvatima na ponos"

Kovač: "Uvjeren sam da će utakmica biti Hrvatima na ponos"

Dan prije otvaranja svjetske smotre utakmicom protiv domaćina u Sao Paulu, Niko Kovač vjeruje da navijači hrvatske reprezentacije neće ostati razočarani prezentacijom njegovih igrača.

"Svi koji su bili u reprezentaciji znaju koliko je lijepo igrati za Hrvatsku i koliko nama to znači. U ovoj povijesnoj utakmici dat ćemo sve od sebe, uvjeren sam da će igrači učiniti da ova utakmica bude na ponos svim Hrvatima", rekao je.

Brazil je analiziran do posljednjeg detalja i izabrana su rješenja koja bi trebala otežati život favoritu.

"Ne spavam loše, imao sam pola godine za proučavanje Brazila. Pripremili smo svoje igrače i mislim da ćemo znati odgovoriti. Znamo da je Neymar među najboljima na svijetu, znamo što nas čeka, međutim, volio bih naglasiti da Brazil nije samo Neymar, nego ima brojne dobre igrače. Isto tako, naša mala Hrvatska ima odlične igrače svjetske razine. Koliko mi razmišljamo o Brazilu, toliko će Brazil razmišljati o nama, i mislim da je možda izbornik Scolari malo lošije spavao kada je mislio o Hrvatskoj", kaže Kovač.

Prije osam godina, Hrvatska je također otvorila nastup u skupini protiv Brazila. U Berlinu je poražena 1:0.

"Sada su navijači veća snaga Brazila, a igračke generacije ne bih želio uspoređivati. Mi ćemo pokušati sve kako bismo iznenadili, sigurno se nećemo predati do zadnje minute. Ići ćemo zacrtanim putem i uvjeren sam da ova reprezentacija može napraviti povijesni rezultat ako se sve poklopi", najavio je hrvatski izbornik.

"Brazil se namučio protiv Srbije te smo i u toj utakmici vidjeli kako se može protiv Brazila. Osim toga, ne znam mnogo momčadi koje žele igrati protiv nas. Mi smo nezgodna momčad i to ćemo pokazati", dodao je.

Kovač je ponovno istaknuo kako neće parkirati autobus pred vrata, već će Hrvatska pokušati prijetiti kroz posjed lopte.

"Poput Brazila, i mi volimo imati loptu u nogama. Brazil ne voli trčati za loptom, nastojat ćemo je sakriti ako bude moguće te dolaziti u završnicu. Idemo zabiti gol te čuvati vlastitu mrežu. Od Brazila se očekuju pobjede, ali i lijepa igra, tako da bi mogla rasti nervoza što dulje rezultat bude išao nama u prilog".

Koliko je izbornik zadovoljan razvijanjem prepoznatljivog stila igre hrvatske reprezentacije?

"Počeli smo protiv Islanda, nastavili u Bad Tatzmannsdorfu te u Brazilu. Smatram da su dečki dobro prihvatili moje zamisli, vrlo su pametni i znaju što se traži. Mislim da ćemo biti prepoznatljivi. Maksimalno smo se ozbiljno pripremili, da ne bi bilo nekih iznenađenja", odgovorio je.

Izvor: http://hns-cff.hr/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar