Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva: Nema organiziranog slavlja Nove godine

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva: Nema organiziranog slavlja Nove godine

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva održao je u četvrtak u Sarajevu konferenciju za mediju, a kako je priopćeno, donesena je nova naredba kojom će dosadašnje mjere biti produžene.

A što to znači?

Mi smo danas imali sjednicu Kriznog stožera i raspravljali smo o mjerama povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Osvrnuli smo se i na aktualnu epidemiološku situaciju. Mi smo situaciju u potpunosti stabilizirali. Neću kazati da je poboljšanje jer u ovakvim situacijama uvijek malo nedostaje da se broj okrene, rekao je Goran Čerkez iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Ono što je važno reći da smo bili jednoglasni da mjere trebaju ostati. Jedan dan veselja, a upropasti cijeli siječanj ili da dodemo u puno goru situaciju u siječnju. Očekuju nas još dva zimska mjeseca i u tim trenucima očekivati je da će situacija i dalje biti teška. Odlučili smo se da ostaju mjere. Bilo je puno upita od hotelijera. U preporuci koja je dana vrlo jasno je rečeno da vrijede sva pravila koja vrijede i za kafiće.

Hoteli mogu raditi za svoje goste, ali do 23 sata. Prema tome, do 23 sata rade i ugostiteljski objekti i za goste hotela. Pozvali smo da nema organiziranog slavlja Nove godine. Pokušali smo da na taj način ukazati da nema nikakvih organiziranih dočeka, ni do 23 sata, istaknuo je on, prenosi N1.

Naglasio je da je preporuka da se Nova godina slavi u kućnoj atmosferi. Istaknuo je da je najavljen i pojačan inspekcijski nadzor u idućim danima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar