Ostavke, ostavke – zdravstveni radnici skandirali ispred Vlade HNŽ-a

Ostavke, ostavke – zdravstveni radnici skandirali ispred Vlade HNŽ-a

Skandiranjem ‘ostavke, ostavke’ ispred Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas su radnici Nezavisnog strukovnog sindikata zdravstva HNK i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar završili svoju prosvjednu šetnju. ”Danas s prezirom prema Vladi HNŽ-a i resornom ministru zdravstva počinjemo konferenciju, što nas do ovog trenutka nisu pozvali u Vladu HNŽ-a niti pripremili tekst kolektivnog ugovora u kojeg bi unijeli sve naše zahtjeve i zajedno ga s nama potpisali na obostrano zadovoljstvo”, rekao je Dalibor Vuković iz Nezavisnog strukovnog sindikata.

”Mi ovdje s ponosom stojimo i kažemo Vladi HNž-a da želimo njihove ostavke. Dakle u iščekivanju pravedne, poštene i zakonite odluke općinskog suda Mostar krajem sljedećeg tjedna, mi očekujemo rješenje da je naš štrajk zakonit. Nakon toga nastavljamo s generalnim štrajkom i poputnom obustavom rada”, rekao je Vuković, pojašnjavajući da će nastaviti borbu sve dok vlast ne poklekne i pozove ih da potpišu kolektivni ugovor da se plaće zdravstvenim radnicima u županiji povećaju i da dostojanstveno žive i u miru rade na zadovoljstvo pacijenata i svih građana.

Ivica Anić ispred Sindikata Sveučilišne kliničke bolnice, rekao je da je sramota da se ministar ni danas nije pojavio među zdravstvenim djelatnicima. ”Toliko smo puta ponovili da smo spremni u bilo koja doba doći na razgovor, ni dan danas nas nisu pozvali. Umjesto da se pojave i imaju suosjećanja prema zdravstvenim djelatnicima oni se opet nisu pojavili i naravno da tražimo ostavke”, poručio je.

Originalni članak: Bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing