LAŽNI NOVAC U MOSTARU: Oduzeti strojevi za tisak

LAŽNI NOVAC U MOSTARU: Oduzeti strojevi za tisak

Otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM, te printer, skener i kopir stroj

Dvije osobe uhićene su na području Mostara u srijedu nakon pretresa izvršenih na nekoliko lokacija zbog sumnje u izvršenje kaznenog djela ‘Krivotvorenje novca’.

Policijski službenici  Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA), 27. veljače 2019. godine, su po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, izvršili pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju kaznenog djela “Krivotvorenje novca”, potvrđeno je iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni na dvije lokacije, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 konvertibilnih maraka i 17 novčanica u apoenima od 20 konvertibilnih maraka za koje postoje osnovi sumnje da su krivotvorene, te printer, skener i kopir stroj za koje postoje osnovi sumnje da je korištena za izradu krivotvorenih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa dvije osobe su dovedene u službene prostorije SIPA-e i ispitani u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

– Navedene aktivnosti su provođene u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske i Srednjobosanske županije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar