• MAŽORETKINJE RAMA: Katarinina Božićna bajka
  • MAŽORETKINJE RAMA: Katarinina Božićna bajka
  • MAŽORETKINJE RAMA: Katarinina Božićna bajka

MAŽORETKINJE RAMA: Katarinina Božićna bajka

Mažoretkinje Rama pred ove najljepše blagdane koji nam dolaze organiziraju humanitarni koncert za članicu Katarinu Franjušić koji će se održati 23. prosinca 2021. godine, u Domu kulture u Prozoru.

Katarina je s mažoretkinjama provela svoje najljepše trenutke dok jednoga dana nije prestala plesati. Dušom još uvijek pleše s njima, a fizički joj tijelo ne dopušta.

Samo jedan san – probuditi se zdrava

Katarina je šesnaestogodišnja djevojka iz Rame koja se bori sa  tumorom sarkom te joj je Institut za tumore u Zagrebu postao drugi najsigurniji dom. U ožujku ove godine amputirana joj je desna ruka i tada je bila svjesna da više nikada neće moći uzeti mažoret štap u ruke i zaplesati.

Primila je preko 35 kemoterapija i još uvijek je na njima. Sve svoje snove zamijenila je samo za jedan san, a to je da se probudi zdrava. Sve što želi je da živi život kao i mi, punim plućima te da svoje školske dane provodi u klupi. Njezina želja je da ozdravi i da ponovo bude mažoretkinja.

Katarinine bitke su i naše bitke

“Samo želim ponovo plesati i da me ništa ne boli, i da me svako jutro ne bodu iglama, ovo je Katarinina rečenica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. S nama je provela sve one lijepe trenutke smijeha, zabave, euforije, plesa i još uvijek provodi. Iako plesom više nije aktivna članica, za svaki naš nastup je obaviještena i uvijek nam poželi istinsku sreću. 2019. godine prvi put smo zaplesale za Katarinu u našem gradu, 2020. godine zbog mjera Covida nismo bile u mogućnosti, a sada kada se situacija stabilizirala želimo joj ponovo pokazati da ples živi u njoj sve dok je nas, kaže Martina Škarica, glavna trenerica Mažoretkinja Rama.

Uz želju da poruči Katarini da nije sama u svojo borbi, Martina dodaje: “Njezine bitke su i naše, njezina patnja je i naša i to joj želimo pokazati na najljepši mogući način. Timski smo nastrojene od samog početka i ako je nekoj od ovih cura nešto, svi smo za nju. Stoga vas ovim putem pozivamo da nam budete dragi gosti na našem koncertu i da Katarini zajedno iskažemo podršku i da nije sama u borbi, da smo svi uz nju.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar