Tko je ukrao Božić? Ispred EP HZ HB izbjegnut Božić, piše samo “sretni blagdani”

Tko je ukrao Božić? Ispred EP HZ HB izbjegnut Božić, piše samo “sretni blagdani”

U susret božićnim i novogodišnjim blagdanima pred EP HZHB postavljena je dekoracija ‘sretni blagdani’. Primjetili su to i neki njihovi korisnici, a naši čitatelji. – piše Hercegovina.info

“Zar nije sramota da Elektroprivreda na Rondou napiše ‘sretni blagdani’ umjesto Sretan Božić i Nova Godina.

Je li EP već postupila po naputku EU da ime Božić vrijeđa ostale koji ne slave taj Božić. Zar nekome  smeta evo što za Bajram po cijeloj BiH stoji ‘Bajram šerif mubarek olsun’, na svim ulazima i izlazima u gradove. Meni osobno ne smeta, ali bi direktor Gilja trebao ovo promijeniti, ili je već dobio naputk da ovako stavi”, piše i pita čitatelj portal Hercegovina.info.

Direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja izgleda želi u EU prije svih ostalih. Podsjetimo, nedavno su procurile interne smjernice iz tijela EU koje su poslane osoblju o korištenju raznih izraza u komunikaciji, a koje su sugerirale da se ne koristi općeniti pojam “božićni praznici” već više “praznici”.

Postojanje takvog dokumenta odmah su iskoristili euroskeptici i političari iz krajnje desnice, najviše iz Italije, gdje je i prvi put objavljena vijest o postojanju takvih smjernica Europske komisije. Predstavljali su to kao da Europska komisija “želi zabraniti spominjanje Božića”.
Europska komisija je priznala da su takve smjernice poslane, ali da je to bio tek “interni dokument pripremljen na tehničkoj razini s ciljem povećanja spoznaje o inkluzivnosti u komunikaciji”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar