Mostarac pisao Čoviću: Želim biti gradonačelnik

Mostarac pisao Čoviću: Želim biti gradonačelnik

”Dragi Predsjedniče svih Hrvata Bosne i Hercegovine i Hrvatskog Narodnog Sabora, vi znate tko je Damir Ćalta-Kljajo. Ne želim Vam uzimati vrijeme, jer vidim i znam da ste preopterećeni poslom spašavajući sve nas u ovoj golemoj nevolji COVID-19 pandemije”, napisao je u pismu Ćalta u kojem podsjeća Dragana Čovića na razgovor o poslu te traži podršku ”za uskoro upražnjeno mjesto gradonačelnika Mostara”. – prenosi Bljesak.info

Naveo je kako se odlučio napisati otvoreno pismo čelinku HDZ-a BiH jer je Mostarac i zato što je siguran da će ga Čović razumjeti i poduprijeti. ”Od mog posljednjeg susreta s Vama proteklo je nekoliko mjeseci. Molio sam i tražio da mi pomognete da preživim, da dobijem neki posao kao diplomirani agronom u svome Mostaru. Znam da ste preopterećeni, pa sam mislio kao kvalificirani agronom poraditi na zelenim površinama našega grada, da nam bude ljepši pogled, čistiji zrak, da se i djeca imaju gdje za igrati, a i da mi ostali imamo gdje sjesti i uživati, kao nekada kada je Mostar mirisao cvijećem, premrežen zelenim površinama.

Iskreno i Ćalta stari predsjedniče, punih 16 godina kucam na sva vrata mostarskih institucija tražeći posao, da preživim, da formiram obitelj i živim od svoga rada. Nisam nikada ni tražio ništa drugo osim posla s normalnom plaćom za svoj rad, nisam tražio direktorsko mjesto. Kako vrijeme odmiče nema ni Ćaltine generacije, otišla trbuhom za kruhom, nema ni djece na ulici, haustoru, igralištu. Zabrinut sam dragi predsjedniče, zabavio sam se u svom jadu, pucala me i depra. Moj kolega, inače liječnik psihić, savjetuje me, Ćalta nabavi psa pa šetaj, to ti je dobra terapija.

Poslušao sam kolegu dragi predsjedniče i evo dobro sam, oporavio se, kao nov, šetam svaki dan sa svojim Vučkom po gradu, obilazim sve mahale našega Mostara i u Vojnu sam često. Dao sam mu ime po sarajevskom vučku s Olimpijade iz 1984. godine. Često pričam s Vučkom, ponavljam sam sebi “preživjeti će Ćalta“, hajde Vučko biti će bolje. Dragom Bogu hvala, dobro je.

Dragi predsjedniče, kao dijete mostarskih ulica i mahala moram Vam reći da nije lako 16 godina šetati po gradu bez posla i bez Vučka. Sada mi je malo lakše, imam Vučka, na prijedlog svoga prijatelja, a još uvijek mi treba samo posao. I eto snašao sam se i za posao, javile mi moji članovi Facebook grupe „Ćaltu za predsjednika Zrinje“ da dolaze izbori za Grad Mostar, a da gradonačelnik Bešlić zbog lošega zdravlja ne misli više biti gradonačelnik. Ukazala se prilika i radno mjesto, dao Bog.

Dragi predsjedniče, odlučio sam postati gradonačelnik Mostara. Moje kolege iz Zrinje kažu mi da ne može to tako, da moram imat podršku i predsjednika, ako mislim biti gradonačelnik. Zato Vama i pišem ovo pismo, trebam Vaš blagoslov. Rekoše mi Ćalta ne igraj se s vatrom, to je bitna funkcija, uz plaću gradonačelnika ide Audi A6 nov, dvije tajnice i velika neizvjesnost, ako ne dobiješ podršku koga moraš dobiti. Dragi predsjedniče, kako šetam s Vučkom, po gradu često primjetim da me prate neki ozbiljni momci. Rekao sam svojima iz Facebook grupe „Ćaltu za predsjednika Zrinje“, oni mi potvrdili, da su to predsjednikovi ljudi, da me čuvaju, da mi se što ne dogodi.

Lijepo od Vas dragi predsjedniče, znao je Ćalta da ste Vi od riječi i da ćete Ćalti pomoći za posao, kako ste mi i rekli zadnji put na sastanku. Jeste prošlo puno više od onoga „daj mi petnaest dana“, ali Vam ne zamjeram ako ćete me sada podržati za gradonačelnika.

Da Vam se još pohvalim Predsjedniče, imam svoj stručni tim koji je izradio moj politički profil za kandidaturu. Po točkama smo složili, sve što treba jedan političar. Pored lijepa odijela, psa Vučka, pobrojali smo i ključne točke Ćaltinih ciljeva. Ukratko ću Vam referirati neke točke: Prva se odnosi na profil u kojemu navodimo da je Ćaltina nezavisna lista nametnula artikuliranje političke alternative, koja bi zauzela potencijalno široki mostarski prostor. To je masa Mostaraca i Mostarki koji su socijalno ugroženi, oni koji nemaju posla, oni koji su ostali bez posla, oni koji imaju male mirovine kao da su socijalna pomoć, to je ta masa. Ta masa neće biti vođena stranačkim interesima i egoizmima, njima je interes pristojno živjeti, zaposliti se, kao što Ćalta planira, ako Bog dadne. To bi bio prvi cilj, kojega ukratko možemo definirati kao rješavanje socijalne i gospodarske krize.

Dragi Predsjedniče, ako niste stigli pogledati, jer vam sigurno vaši „vjerni“ suradnici nisu prenijeli, Ćalta je već ponudio javnosti mjere i moratorij u dva nastavka, a i to će Ćaltin tim u svojoj kampanji u detalje pojasniti raji. Prioritet nam je zaštititi majke, uz to fokusirani smo na nezaposlene i otvaranje radnih mjesta, rješavanja problema mladih i umirovljenika. Ćaltin tim razradio je socijalni program kojim ćemo osigurati dostojanstven život svih naraštaja mostara. Predvidjeli smo i novčani minimum koji svaki građanin i građanka moraju imati, bez obzira imaju li posao, ili ne. Svi zaslužujemo minimum socijalnih standarda, složiti ćete se nadam se. Dragi predsjedniče, evo to bi bilo to.

Ćalta očekuje Vašu javnu podršku za uskoro upražnjeno mjesto Gradonačelnika Mostara, s obzirom da je vrijeme pandemije i dobro se pridržavati mjera kriznoga stožera, a znam da ste preopterećeni s mnogim problemima i poslovima. Usput molio bih Vas privatno, da ovi Vaši što me čuvaju i prate, ako može da ih zamolite da me više ne čuvaju, ima Ćalta svoga Vučka, a i ekonomičnije je, treba usmjeriti ove što me čuvaju da čuvaju i prate direktore Elektroprivrede HZ HB i HT-Eroneta, tamo je lova. Dragi predsjedniče svih Hrvata Bosne i Hercegovine, pozdravlja Vas Vaš Ćalta, uskoro Gradonačelnik grada Mostara”, stoji u pismu.

 

/Izvor: Bljesak.info/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar