Mostarska bolnica ukida hladni pogon zbog teškog epidemiološkog stanja

Mostarska bolnica ukida hladni pogon zbog teškog epidemiološkog stanja

Odluku o ovom potezu donio je jučer, 21. siječnja 2022. godine Krizni stožer ove zdravstvene ustanove, navodeći kako je zbog izrazito povećanog broja oboljelih od bolesti COVID-19 nužna reorganizacija i prilagodba rada svih medicinskih djelatnosti.

Naglašavaju kako će se pored svih teškoća s kojima se nose, uslijed teške epidemiološke situacije, onkološkim i hitnim pacijentima i dalje pružati sve potrebne usluge. Ističu kako zdravstveni radnici mostarske bolnice ulažu velike napore kako bi svi pacijenti dobili blagovremenu i adekvatnu medicinsku skrb, te mole sve za strpljenje i razumijevanje.

U mostarskoj Covid bolnici liječe se pacijenti iz tri županije, te zdravstveni radnici vode brigu o podjednako o pacijentima iz HNŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a. Jučer su od posljedica koronavirusa u ovoj bolnici preminule četiri osobe, a trenutno su na liječenju 139 bolesnika, od kojih je 16 na respiratoru.

Koliko je stanje ozbiljno govori podatak da su jučer tijekom dana u Hercegovačko-neretvanskoj županiji registrirane 482 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih je 279 iz Mostara, 51 iz Čapljine, 58 iz Čitluka, 20 iz Jablanice, 14 iz Stoca, 42 iz Prozora-Rame, 2 iz Ravnog, 7 iz Neuma i 9 iz Konjica. Teško je stanje i u ZHŽ-u, gdje je tijekom jučerašnjeg dana registrirano 195 novozaraženih osoba na prisutnost koronavirusa, od kojih je 127 iz Širokog Brijega, 35 iz Posušja te 33 iz Gruda.

Zdravstveni radnici su na izmaku snaga, a bolnički kapaciteti danima su pretrpani, te se građani pozivaju na pridržavanje epidemioloških mjera i cijepljenje, koje je kako naglašavaju stručnjaci jedina sigurna metoda u borbi protiv Covida.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar