Mostarska firma blokirala Aluminij zbog milijunskog duga

Mostarska firma blokirala Aluminij zbog milijunskog duga

Radnici “MZ Company” su od jutros ispred Aluminij Industrije u Mostaru, gdje kamionima blokiraju ulaz u tvrtku zbog neisplaćenih dugovanja koje Aluminij ima prema njima.

Kako ističu, najveći problem koji imaju s tom firmom je odugovlačenje i nepoštivanje dogovora, iz čega proizilaze i dugovi koje Aluminij, kako tvrde, ima prema njima.

Prije četiri mjeseca su krenuli u realizaciju dva projekta, potpisali su dva ugovora, a kako kažu, nijedan nije ispoštovan. Dug novog Aluminija prema njima je, kako kažu, više od milijun KM.

“Došli smo da blokiramo kako bi nam ili uplatili novac ili dali robu. Našim kamionima smo blokirali njihove kapije tako da oni ne mogu ni ulaziti ni izlaziti dok se ne riješi naša situacija”, rekla je Sanela Žestica, uposlenica “MZ Company”.

Ova kompanija se bavi otkupom sekundarnih sirovina od fizičkih i pravnih osoba, a radnici naglašavaju da se neće skloniti dok dug Aluminija prema njima ne bude nula. Kažu da obećanja više ne žele, odnosno da nemaju povjerenja u njih s obzirom na to da dosadašnji dogovori nisu ispunjeni.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing