Što će biti sa serverom Ministarstva financija HNŽ-a? Kako će biti obračunata slijedeća plaća proračunskih korisnika

Što će biti sa serverom Ministarstva financija HNŽ-a? Kako će biti obračunata slijedeća plaća proračunskih korisnika

Zbog kvara na serveru za isplatu plaća u Ministarstvu financija HNŽ-a proračunskim korisnicima ovaj mjesec je kasnila plaća, te je isplaćena i umanjena, po uzorku za veljaču, koja ima najmanje dana.

No to su tek mali problemi u odnosu na one koji bi mogli nastupiti.

Naime, ukoliko ne bude sačuvana baza podataka svi podatci, 6000 proračunskih korisnika sa pripadajućim kreditima će se morati ručno unositi, što bi za djelatnike na plaćama značilo dva mjeseca posla, a za proračunske korisnike još uplata po starim uzorcima, kaže nam dobro upućen izvor.

U Vladi pak o cijelom problemu ne žele detaljno govoriti, pa ne odgovaraju ni na pismene ni na usmene upite o kvaru na serveru. Tek su nedavno, prilikom kašnjenja plaća proračunskim korisnika potvrdili da problema na serveru ima, no da će plaće ubrzo biti isplaćene. Plaće su uistinu isplaćene, za mjesec ožujak po veljači.

Kako će se obračunati plaća za travanj, te hoće li na nju biti dodan zaostatak za veljaču još nitko ne zna. Iz tvrtke koja radi na održavanju servera kazali su da ne mogu govoriti o kvaru na serveru.

Uvažavajući ugovorni odnos sa klijentom i primjenjene standarde mi nismo u mogućnosti odgovoriti na ova pitanja, te Vas ljubazno molimo da za navedena pitanja kontaktirate Ministarstvo financija HNŽ”, istaknuli su iz sarajevske tvrtke Ping upitani je li server popravljena, a baza korisnika sačuvana.

Iz Ministarstva financija naravno – odgovora nema.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar