Muče vas akne? Sakrijte ih u šest koraka!

Muče vas akne? Sakrijte ih u šest koraka!

Svi koji pate od problematične kože znaju da je make up najlakše brzinsko rješenje koje će prekriti akne dok one potpuno ne nestanu

Komercijalni proizvodi za njegu kože koji se naveliko reklamiraju sadrže i preko dvadeset različitih kemikalija za koje rijetko tko zna čemu točno služe, a takvi proizvodi samo privremeno liječe akne. Dugoročno, pak, nadražuju kožu uzrokujući daljnja izbijanja akni. Najbolji način da prikrijete prištiće je šminka, a za ovu operaciju potrebno vam je: sredstvo za čišćenje kože od akni, tonik za kožu, krema za kožu koja ne sadrži ulja, mineralna podloga i korektor koji ne sadrži ulja.

6c3e71087a2dd4728857

Korak 1: Operite lice s gelom koji sadrži salicilnu kiselinu koja će obnoviti vašu kožu, a šminku je najbolje nanositi na čistu kožu. Korak 2: Tonikom za čišćenje kože riješit ćete se svih masnoća s kože. Korak 3: Upotrijebite losion za kožu koja sadrži benzoil-peroksid koji regulira djelovanje lojnica, suši kožu i uzrokuje blago ljuštenje i djeluje antibakterijski. Korak 4: Na lice nanesite laganu kremu koja sadrži zaštitni faktor SPF 15 do 30 koja neće začepiti vaše pore. Korak 5: Iskoristite korektor koji je malo svjetliji od vaše kože. Nanesite ga na crvene točke nastale od akni, ispod oka i na prištiće. Također, nanesite ga sa strane nosa, što je inače područje s najviše crvenila. Korak 6: Nanesite mineralnu podlogu za puder koja nijansom odgovara vašoj koži. Koristite srednju ili veliku četkicu za nanošenje takvog pudera, pa ga njome nanesite na područja koji zahtijevaju veće “prikrivanje problema”. Mineralna podloga trajat će cijeli dan i spriječit lučenje masti, pa vam lice neće biti sjajno već lijepo matirano čime ćete postići prirodni izgled, kao da uopće nemate šminke na sebi.

5a7d11e3d366595f80ce

Važne napomene: – Kada god koristite korektor za skrivanje prištića i mrlja od akni, pobrinite se da je njegova nijansa malo svjetlija od vaše prirodne boje kože, jer bi u protivnom bio prije uočljiv. – Kada god koristite proizvode za prikrivanje prištića, pobrinite se da koristite čistu vatu / blazinicu / radije nego prste kojima ćete vrlo vjerojatno na područje “dovesti” povelike količine bakterija. – Nikada nemojte ni pomišljati na to da će istiskivanje prištića riješiti vaš problem. Dok bi s ovim možda dobili privremeno rješenje, ono će vam stvoriti probleme veće nego što ih možete zamisliti, poput ožiljaka i tamnih mrlja.

24sata.hr

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar