MUK U DVORANI: Reakcije sudionika na zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora

MUK U DVORANI: Reakcije sudionika na zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora

Među probranim uzvanicima zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora bilo je i onih koji su tijekom svog izlaganja izrazili iznimno nezadovoljstvo neispunjenim obećanjima HNS-a, o tome kako dokumenti za sjednicu nisu poslani na vrijeme kako se nitko ne bi mogao kvalitetno pripremiti i čemu sve ne.

Takvo ponašanje, govori nezavisni vijećnik Dario Hrkać iz Širokog Brijega, o HNS-u stvara sliku kao amaterskoj i neozbiljnoj instituciji

“Dokumenti koji su stavljeni na glasovanje su iznimno tendenciozno i populistički nastrojeni bez ikakve analize kakve bi posljedice bile u koliko bi se mjere koje su date i provodile. Još jedno zasjedanje HNS-a koje neće ništa promijeniti jer su potporu za nastavak vođenja HNS-a dobili isti ljudi”, objavio je Hrkać na društvenim mrežama.

“Što se tiče Izvješća o radu HNS-a ništa novo. Do sada ste, mogu biti slobodan pa reći, obećali rješenje izbornog zakona više od deset puta, to samo što ste samo vi, gospodine predsjedniče, sami obećali. Ne ubrajajući u to druge hrvatske predstavnike u vlasti”, kazao je između ostaloga Hrkać.

Zanimljivo je bilo izlaganje i Pere Previšića 

Previšić je trenutno predsjednik Čapljinske neovisne stranke i vijećnik u Gradskom vijeću Čapljine. Previšić je istaknuo kako godinama nije sudjelovao na zasjedanjima HNS-a, jer kako kaže, ovo u što se pretvorio HNS nije niti sjena onih početnih ideja o formiranju ove institucije.

“Ovakav kakav jest, HNS je postao politički alat u rukama najjače stranke HDZ BiH i njezinog vodstva na čelu s predsjednikom, gospodinom, Čovićem. Postao je svrha samom sebi, celofan u kojem su umotani sav jad, bijeda i licemjerstvo hrvatske politike”, kazao je Previšić na samom početku izlaganja.

Cijelo obraćanje pogledajte u sljedećem videu:  

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing