Na ratištu u Ukrajini dvojica iz BiH: Na različitim stranama

Na ratištu u Ukrajini dvojica iz BiH: Na različitim stranama

Kako navode ruskog Ministarstva obrane o stranim plaćenicima koji ratuju u Ukrajini, reagiralo je i Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Prema navodnom popisu, od veljače iz Bosne i Hercegovine u Ukrajini, otišlo je 167 plaćenika, ali iz Ministarstva sigurnosti BiH stigla je potvrda – na ratištu u Ukrajini nalaze se tek dva državljanina BiH.

Jedan na strani Ukrajine, druga Rusija. Ruski podaci pokazuju da je ubijen 51 državljanin Bosne i Hercegovine, deportirano njih više od 40, te da se u Ukrajini nalazi 70 plaćenika iz naše zemlje. “Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i sigurnosne agencije imaju saznanja o odlascima dva državljana BiH na ratištu u Ukrajini. Time su i potpuno neistiniti i nevjerodostojni navodni podaci odlaska i poginulih državljana BiH, kako je to objavljeno u pojedinim medijima, pozivajući se na ruske izvore.

Iznošenje netočnih i neprovjerenih informacija ima negativan učinak na opću sigurnosnu situaciju i doprinos uznemiravanju građana i javnosti”, stoji u reakciji Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar