• NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”
  • NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”

NAJAVA: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”

Očekuje nas pravi malonogometni vikend u Rami. U organizaciji kluba “Uzdol” 19. i 20. lipnja će se u Uzdolu održati turnir u malom nogometu prema sistemu 3×3. Gledatelje očekuje jedan veliki događaj, dobar nogomet i mnogo zabave.

Organizator MNK “Uzdol” već bilježi odličan broj prijava ekipa, kojih je trenutno 20, a do konačnog termina za prijave se očekuje još 10. Što znači da će se na turniru naći barem 150 igrača koji se profesionalno ili amaterski bave malim nogometom. Povodom turnira smo razgovarali s braćom Ivicom i Mirkom Kolakušić, a za početak ih pitamo da nam predstave MNK “Uzdol” i koji se cilj krije iza turnira koji organiziraju.

Promocija uzdolskog kraja

“Članovi malonogometnog kluba “Uzdol” su Mirko Kolakušić predsjednik kluba, Ivica Kolakušić, Ivan Kolakušić, Josip Kolakušić, Mateo Kolakušić, Ivan Juričić, Marin Stojanović i Ante Stojanović. Cilj kluba je da okuplja ovo malo mladih Uzdoljana koji još žive u Rami, kroz sport. Želimo promovirati sport u cijeloj državi, na turnirima, ali i organizacijom turnira u našem kraju. Također promoviramo uzdolski kraj. Očekujemo zaista odličan odaziv, kako ekipa tako i publike. Što se tiče sistema i pravila po kojima se igra, tri igrača su na terenu, dvojica u zamjeni, a igra se po deset minuta. Sistem natjecanja je novost u našim krajevima, pa može čudno zvučati”, kazao je Ivica Kolakušić za Ramski Vjesnik.

Foto: Memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol” 2020. godine

Želja im je popularizirati 3×3 sistem u našim krajevima

Ove godine će turnir u Uzdolu, sudeći prema prijavama, okupiti ekipe iz cijele zemlje, od Novog Travnika, Viteza, Bugojna, Mostara, Uskoplja, Širokog Brijega, Ljubuškog, Čapljine, Čitluka, Gruda itd. Ovo je treći turnir po sistemu 3×3 koji MNK “Uzdol” organizira. “Ranije smo pokušali s četiri igrača plus golman, ali je odaziv ekipa bio nešto manji, a i organizacija turnira je bila složenija. Ovaj sistem, 3×3, postaje sve popularniji. Kako je sport rastao u svijetu, tako je stigao u Hrvatsku, prije svega u Dalmaciju, a evo mi nastojimo proširiti sistem, recimo, na srednji dio Bosne i Hercegovine”, govori nam predsjednik kluba Mirko Kolakušić.

Klub se inače može pohvaliti s jako dobrim rezultatima na turnirima na kojima je sudjelovao. Gotovo da nema turnira na kojem su bili, a da kući nisu donijeli neku nagradu. Najviše nagrada dolazi s nastupa u Hercegovini, posljednja s Cageball turnira u Grudama. Često su favoriti turnira prema prognozama medija i publike, a prijateljstva i kontakti koje ostvaruju kroz mali nogomet im uvelike pomažu prilikom organizacije turnira u Uzdolu.

Foto: Mirko Kolakušić, predsjednik MNK “Uzdol”

Bogate nagrade za publiku

Uzdoljani su uz nogomet smo na turniru pripremili i nešto sadržaja za publiku. Osim što naravno imaju fond za ekipe, imaju fond i za publiku. “Istaknuli bismo dres našeg kluba kao jednu od nagrada, zatim su tu razni poklon paketi naših sponzora. Kroz tombolu ćemo dodijeliti sve te nagrade, a naravno bit će tu i dio za okrjepu. Također ćemo birati i najboljeg izvođača jedanaesteraca, upravo među publikom. Primijetili smo da je prošle godine bio jako veliki interes gledatelja upravo za taj dio natjecanja u kojem oni sudjeluju, pa smo odlučili pojačati fond i pripremili smo zaista vrijedne nagrade”, rekao je Ivica.

Kada su u pitanju financije, osim sponzora koji podržavaju sami turnir, klub ima svoje stalne sponzore koji konstantno podržavaju njihov rad. Prije svega odlaske na turnire i slično. Tu su Općina Prozor-Rama, Etno selo “Remić”, Brajko Tours te Udruga “Ne zaboravite Uzdol” Innsburck. U pripremi je i posebna zahvala za sve sponzore, koja će biti objavljena po završetku turnira. Ivica također dodaje: “Za gledatelje i igrače smo naravno pripremili štandove s pićem i jelom. Također, svi igrači koji budu trebali prenoćište mogu se prijaviti na službenim Facebook stranicama MNK “Uzdol” i Ramskog Vjesnika, gdje ćemo im rezervirati smještaj po nekim simboličnim cijenama.”

Foto: Ivica Kolakušić MNK “Uzdol”

Planovi za budućnost

MNK “Uzdol” ima pregršt ideja za sljedeće turnire. U planu je svakako spojiti malonogometni turnir i proslavu svetog Ive u Uzdolu. Razmišljaju o manifestaciji poput Ivanjdanskih dana. Bila bi to događaj na kojem bi kroz pet dana bilo sporta, glazbe, tradicionalnih igara i slično. “Planiramo uvesti i neke vrste natjecanja koja ne moraju nužno imati veze s nogometom. Puno je tradicionalnih zabavnih igara, bacanje kamena s ramena, potezanje konopa i slično. Naravno, bio bi tu i neki program za djecu. Također, idućih godina planiramo napraviti i turnir po istom sistemu, ali za djecu. Ove godine uslijed velikog broja prijava te nedostatka vremena zbog privatnih obaveza to nismo uspjeli realizirati”, pojašnjava nam Mirko.

Održavanje samog turnira je zbog pandemije koronavirusa bilo upitno, ali situacija se znatno poboljšala. Mjere su popustile, pa je klub krenuo u organizaciju. Turnir je organiziran pod sloganom “Ne zaboravite Uzdol” i povodom proslave patrona Župe Uzdol, svetog Ive. Period je to kada je veliki broj Uzdoljana u svome kraju, pa im klub na taj način želi pripremiti neki događaj. “Ali, svakako ne smijemo zaboraviti što se dogodilo na Uzdolu 14. rujna u tim ratnim godinama. U čast tim žrtvama organiziramo zapravo memorijalni turnir “Ne zaboravite Uzdol”. Ranije smo nabrojali članove kluba, ali želimo istaknuti da smatramo da je član kluba svatko tko podržava klub. Potrudit ćemo se i uskoro krenuti s izradom članskih iskaznica za sve one koji su nam pomagali, ali će nam i u budućnosti pomagati. Možemo sa sigurnošću reći da je MNK “Uzdol” jedna velika obitelj od gotovo 150 članova”, zaključuju Ivica i Mirko.

MNK “Uzdol” na kraju našeg razgovora još jednom srdačno poziva sve da dođu na turnir i kao gledatelji podrže igrače i klub. “Možemo najaviti i ponovni dolazak jednog malonogometnog reprezentativca, koji je prošle godine osvojio turnir. Sve ekipe koje dolaze su zapravo iz malonogometne Premijer lige BiH, tako da možemo očekivati zaista vrhunski mali nogomet, igrače i njihove poteze, kao i dobru zabavu i provod”, poručili su iz MNK “Uzdol”.

Da dečki zaista s velikom ozbiljnošću i ljubavlju pristupaju sportu i turniru u svome Uzdolu, dokaz je pored svega i himna njihovog kluba koju donosimo u nastavku:

Himna MNK “Uzdol”

Mi igramo čvrsto jako

punom snagom sve do bola

Jer na dresu mi nosimo

časno ime svog Uzdola

 

Poštujemo sve ekipe

svima neka je na znanje

trpat ćemo mreže vaše

a vi naše malo manje

 

Dribling lijevo-desno ide

kroz sredinu i bokove

svi smo složni kao jedan

da uzmemo sve bodove

 

Tko god bude naš protivnik

neće lako s nama proći

mi dat ćemo sve od sebe

do pobjede nove doći

 

Dok igramo srce tuče

u ušima pjesma zvoni

samo naprijed bez prestanka

Uzdoljani šampioni.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar