Najava: Organizira se predstavljanje knjige „Domovinski rat, Pregled političke i diplomatske povjesti“

Najava: Organizira se predstavljanje knjige „Domovinski rat, Pregled političke i diplomatske povjesti“

Udruga 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola 13.08.2018. godine u 20 sati u kino-dvorani u Prozoru organizira predstavljanje knjige „Domovinski rat, Pregled političke i diplomatske povjesti“, koju su priredili Ante Nazor i Tomislav Pušek.

Udruga poziva sve, a napose branitelje i mlade da nazoće ovom predstavljanju knjige kako bi sačuvali sjećanje ali i stekli nova znanja o istini o Domovinskom ratu. Posebno zanimljivo biti će vidjeti kako knjiga tretira Hrvate u BiH i HVO.

Nakladnici knjige su:

Nakladni zavod Globus i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

 

Promotori knjige biti će:

Ante Nazor, priređivač i ravnatelj HMDCDR,

don. Željko Marić govoriti će o ulozi Crkve,

brg. Ilija Petrović kao sudionik događaja.

 

O knjizi dr. Ante Nazor kaže:

Ova je knjiga pregled političke i diplomatske povijesti Hrvatske u herojskom Domovinskom ratu. Obuhvaća razdoblje neposredno uoči stvaranja samostalne i suverene hrvatske države te velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku, odnosno borbu hrvatskih branitelja i diplomatsko djelovanje hrvatske vlasti za njezino međunarodno priznanje i teritorijalnu cjelovitost, sve do završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 15. siječnja 1998. godine.

Sadržaj knjige je kronološki podijeljen u deset poglavlja, s brojnim podnaslovima u kojima se razabiru, također kronološki posložene, podteme, sadržajno važne za sustavni i cjeloviti prikaz događanja u Domovinskom ratu. Svako je poglavlje napisano kao samostalna jedinica i upućuje na relevantnim mjestima na druga poglavlja. Bogatstvo fotografija i zemljovida omogućuje čitateljima vizualni doživljaj događaja o kojima se govori.

U knjizi je, pozivanjem na dokumente, stručne rasprave i važne dogovore članova najviših državnih tijela koji su u tom vremenu aktivno sudjelovali u kreiranju hrvatske politike i stvaranju suverene hrvatske države, opisan dio unutarnjeg i međunarodnog ambijenta u kojemu je nova država proklamirana, a koji je važan i za razumijevanje okolnosti borbe hrvatskih branitelja i djelovanje hrvatske diplomacije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar