NAJAVA: Paljenje prve adventske svijeće u Prozoru

NAJAVA: Paljenje prve adventske svijeće u Prozoru

Općina Prozor-Rama je i ove godine sada već tradicionalno na kružnom toku u centru grada postavila adventski vijenac. Paljenje prve svijeće bit će upriličeno 28. studenoga u 18 sati, a svijeću koja u vrijeme Došašća ili Adventa simbolizira Nadu, upalit će Agencija za lokalni razvoj.

Ovom prilikom se pozivaju svi žitelji općine Prozor-Rama koji dočekuju kršćanski blagdan Božić, da se pridruže paljenju adventskih svijeća te da se u zajedništvu, na ovaj simboličan način, kroz Došašće pripremaju za Božić.

Svjetlost svijeća simbolizira svjetlost Božju koja na svijet stiže rođenjem Isusa Krista. Svijeće imaju i svoja pojedinačna značenja, prva simbolizira Nadu, a druga Mir. Treća nedjelja Adventa u kršćanskoj starini zvala se nedjeljom Radosti po početnim riječima ulazne pjesme: Gaudete! – Radujte se! Paljenje treće adventske svijeća podsjeća nas da je Radost temeljna značajka cijelog došašća.

Četvrta svijeća se još naziva i Anđeoskom, njenim se paljenjem prisjeća svih onih koji su prvi objavili rođenje Mesije cijelom svijetu. Također se smatra da njeno paljenje donosi Ljubav.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar