NAJAVA: Predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak” u petak u Prozoru

NAJAVA: Predavanje “Utjecaj ekrana na dječji mozak” u petak u Prozoru

Dom zdravlja Rama u suradnji s JU KŠC/KSC Prozor-Rama organizira interaktivno predavanje na temu “Utjecaj ekrana na dječji mozak”, kako bi se roditelji i stručnjaci koji rade s djecom u školama i vrtićima upoznali s opasnostima prekomjernog i preranog korištenja današnje tehnologije za djecu i njihov neurokognitivni razvoj.

Predavanje će održati psihologinja Ankica Baković u petak, 23. ožujka 2018. godine, u 18.30 sati u Domu kulture u Prozoru.

U današnjem vremenu, u porastu je broj novih, negativnih promjena u ponašanju i razvoju djece za koje znanstvena istraživanja pouzdano tvrde da su posljedica prekomjernoj izloženosti ekranima. Samo neke od njih su povećavanje vjerojatnosti za razvoj ADHD-a, poteškoće govora, poteškoće učenja, poteškoće s vidom, smanjenje kreativnosti i mašte itd.

O ovim i brojnim drugim opasnim posljedicama za razvoj djece, posjetitelji će imati priliku čuti na predavanju čiji je glavni cilj informirati roditelje i stručnjake o svim mogućim negativnim posljedicama ovog trenda za njihovu djecu te ponuditi im nove mogućnosti tretmana različitih oblika poteškoća kod djece.

Pokrovitelj predavanja je Općina Prozor-Rama

Ulaz je slobodan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar